36.4 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăPoliticăMinistrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a avut o întrevedere cu secretarul de...

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a avut o întrevedere cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, s-a întâlnit vineri cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, la sediul Departamentului de Stat.

Această întâlnire a marcat începutul celei de a IX-a sesiuni a Dialogului strategic România – SUA, o sesiune anuală dedicată discutării celor mai importante domenii ale cooperării bilaterale: securitate şi apărare, schimburi comerciale, securitate energetică, relații interumane și justiție și afaceri interne. În cadrul discuțiilor, un accent special a fost pus pe accederea României în Programul Visa Waiver.

Ministrul Afacerilor Externe român a prezentat evaluările naţionale privind evoluţia situaţiei de securitate din regiunea Mării Negre, transformată de războiul de agresiune lansat de Rusia împotriva Ucrainei şi de acţiunile coordonate ale contestatarilor ordinii internaţionale bazate pe reguli într-un punct de inflexiune geostrategică. A subliniat, în context, necesitatea de a continua abordarea transatlantică unitară şi coerentă în gestionarea riscurilor şi ameninţărilor curente şi de perspectivă, cu originea în zona Mării Negre. A semnalat importanţa acordată de România elaborării de către SUA a Strategiei actualizate privind Marea Neagră şi disponibilitatea autorităţilor române de a coopera în punerea în practică a obiectivelor comune vizând securitatea, dezvoltarea şi interconectarea acestei arii, se arată într-un comunicat al MAE.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă