15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleMeciul amical România - Spania s-a terminat 0-0

Meciul amical România – Spania s-a terminat 0-0

Echipele naţionale de fotbal ale României şi Spaniei au terminat la egalitate, 0-0, meciul amical disputat duminică seara, pe Cluj Arena. 

România a reuşit un rezultat mai mult decât onorabil în faţa campioanei europene, după o prestaţie mult mai bună decât în meciul cu Lituania. 

Din meciul de la Giurgiu în echipa de start pentru meciul de la Cluj s-au regăsit doar patru jucători, Chiricheş, Filip, Pintilii şi Stancu. 

Citește și: Incendiu în timpul meciului România-Spania

După un debut mai timid de meci, România a avut prima ocazie notabilă în min. 7, când Popa a şutat de la 22 metri, puţin pe lângă poartă. 

Spania a avut apoi două şanse mari de gol: mai întâi Alcacer a săpat singur spre poartă (8), dar Tătăruşanu a ieşit salvator, iar apoi portarul Fiorentinei a scos de sub transversală mingea trimisă cu capul de Pique (10). Tătăruşanu a fost providenţial şi în situaţie de unu la unu cu Pedro (11). 

Tricolorii au prins tot mai mult curaj şi, la un atac prelungit (15), Casillas a boxat şutul lui Stanciu, iar reluarea lui Popa a fost respinsă de un fundaş. 

Până la pauză, campionii europeni au mai avut doar o situaţie demnă de menţionat, un şut din afara careului al lui Nolito (19), reţinut de Tătăruşanu. 

Echipa României a jucat cu determinare şi a reuşit să îşi creeze mai multe situaţii periculoase la poarta lui Casillas. Portarul lui Porto a boxat şutul-centrare a lui Săpunaru (24), iar Hoban a reluat peste poartă. 

Casillas a fost la post şi în min. 28, când Stanciu a expediat un şut bun din unghi. Decarul stelist a fost în prim plan şi în min. 32, când şutul său a fost deviat în corner de Pique, iar un minut mai târziu Casillas a respins de la colţ şutul din voleu al aceluiaşi Stanciu. Perioada bună a tricolorilor a continuat, iar un şut al lui Andone a fost blocat de apărarea iberică (34). 

Repriza a doua a început cu o marte oportunitate pentru Spania, dar Pique l-a luat la ţintă pe Tătăruşanu (47). 

Contră periculoasă România, în doi, Stanciu şi Andone, dar ultimul a tras pe lângă poartă (56). 

Meciul a mai pierdut din ritm, echipele nu au mai reuşit faze periculoase de poartă, cele mai interesante fiind şutul-centrare al lui Torje (82) şi şutul pe lângă al lui Morata (83). 

Spaniolii au dat emoţii celor circa 30.000 de spectatori la ultima fază, dar Chiricheş a degajat salvator din faţa porţii goale. 

Cel mai bun jucător al meciului a fost declarat Stanciu. 

Pentru a treia oară în istorie tricolorii au jucat un meci la Cluj-Napoca. Precedentul a fost în 2008, o înfrângere cu 0-3 în faţa Lituaniei, în preliminariile Campionatului Mondial 2010, pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu”. 

Ultima întâlnire cu Spania a avut loc în 2006, la Cadiz. România s-a impus atunci, tot într-un joc amical, cu 1-0, datorită golului marcat de Ciprian Marica. Palmaresul contra ibericilor este echilibrat: 5 victorii, 6 egaluri şi 5 eşecuri. 

Partida a fost precedată de un moment de reculegere în memoria fostului mare fotbalist olandez Johan Cruyff. 

Meciul dintre selecţionatele României şi Spaniei s-a disputat în beneficiul Asociaţiei fotbaliştilor spanioli (AFE). Banii strânşi cu această ocazie vor fi destinaţi susţinerii financiare a jucătorilor din eşaloanele inferioare ale campionatului Spaniei, sub diverse forme (burse, subvenţii, ajutoare etc) şi va reprezenta o dovadă de solidaritate din partea ambelor echipe faţă de fotbalul mai modest. 

 

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă