15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportFotbalCele mai cunoscute derby-uri la fotbal din România

Cele mai cunoscute derby-uri la fotbal din România

Chiar dacă nivelul fotbalului din România este și a fost, în cea mai mare parte a timpului, destul de scăzut în comparație cu marile campionate europene, orgoliile există și în fotbalul românesc. Așa se face că există o mulțime de rivalități, iar astfel și numărul derby-urilor este pe măsură.

Despre cele mai cunoscute derby-uri la fotbal din România ne propunem să discutăm și noi în rândurile următoare. Sperăm că informațiile pe care le vei descoperi în rândurile următoare vor fi interesante pentru tine și te vor ajuta să cunoști mai bine fotbalul românesc.

Eternul Derby: Dinamo vs Steaua

De departe cel mai răsunător derby al fotbalului românesc este așa zisul „eternul derby” care face trimitere la meciurile dintre Dinamo București și Steaua București. Astăzi, fața acestui derby s-a schimbat destul de mult.

Chiar dacă Dinamo București a avut ocazia de a întâlni clubul armatei din Liga a 2-a, Steaua București, asistența este mult mai mare atunci când Dinamo București întâlnește FCSB, echipa din liga 1.

Fiind cele mai iubite echipe din România, este ușor de înțeles motivul pentru care interesul este atât de mare la aceste echipe.

Rivalitatea există nu numai la meciurile de fotbal ci și la întâlnirile din alte sporturi precum handbal, rugby și altele. De-a lungul timpului au avut loc 184 de dispute între aceste echipe!

Dinamo București vs Rapid București

Un alt derby cu ecou în România este și cel dintre Dinamo și Rapid. Istoria ne amintește de o mulțime de partide spectaculoase dar și foarte strânse totodată, datorită rivalității.

Galeriile acestor echipe, considerate a fi printre cele mai frumoase din țară, nu ezită să creeze un adevărat spectacol în tribune iar pe teren jucătorii dau totul pentru a se ridica la nivelul așteptărilor.

Steaua București vs Rapid București

Un alt derby al capitalei este și cel dintre Steaua și Rapid. De-a lungul timpului, numeroase partide s-au jucat între aceste două echipe iar nu de puține ori rezultatele au fost complet surprinzătoare.

De departe cel mai frumos episod al acestui serial reprezentat de derby-urile jucate între aceste două echipe este meciul din sferturile de finală ale Cupei UEFA, care a avut loc în 2006. Atunci, Steaua reușea să învingă Rapidul și să meargă mai departe.

Dinamo București vs Universitatea Craiova

Rivalități există nu numai între echipele din același oraș, ci și între echipele din capitală și cele din provincie. Un alt derby important al fotbalului românesc este cel dintre Dinamo București și Universitatea Craiova.

Există o mare rivalitate între fanii acestor echipe, așa că ori de câte ori se întâlnesc, scânteile nu întârzie să iasă. Acesta este motivul pentru care adesea tribunele sunt pline atunci când Dinamo joacă cu Craiova, indiferent care este echipa gazdă.

Rapid București – Petrolul Ploiești

Un alt derby care încinge spiritele printre suporteri este cel dintre Rapid București și Petrolul Ploiești. Rivalitatea dintre aceste două echipe ar fi luat naștere în anii `60 atunci când ambele echipe aveau obiective asemănătoare.

Această rivalitate există și astăzi când stadioanele sunt adesea pline atunci când cele două echipe se întâlnesc. Meciurile dintre ele sunt, la rândul lor, adesea spectaculoase.

Poli Timișoara – UTA Arad

Să lăsăm puțin echipele din capitală, deoarece există rivalități și între echipele din provincie. Poli Timișoara și UTA Arad sunt două echipe între care, de-a lungul timpului, s-au disputat numeroase derby-uri.

Din păcate astăzi Timișoara nu mai are echipă în prima ligă de fotbal a României, iar UTA Arad s-a salvat cu greu de la retrogradare.

Chiar și așa, dacă între echipele celor două orașe din Arad vor mai exista meciuri de fotbal, cu siguranță vor putea fi catalogate ca derby-uri, rivalitatea existând în continuare.

CFR Cluj – Universitatea Cluj

Nu trebuie să uităm nici de derby-ului Clujului, disputat între două echipe de tradiție: CFR și Universitatea.

Rivalitatea datează de mai bine de 100 de ani, iar astăzi ambele echipe se luptă pe prima scenă a fotbalului din România.

De-a lungul timpului au avut loc numeroase meciuri care au contribuit la rivalitatea de astăzi, precum meciul din 2008 atunci când CFR câștiga titlul de campioană într-o partidă pe terenul celor de la U Cluj care retrogradau în urma înfrângerii.

Derby-ul Moldovei: Iași vs Galați

Chiar dacă în ultimii ani, derby-ul Moldovei s-a jucat între FC Botoșani și Poli Iași, la originile sale, acest derby avea pe teren Oțelul Galați și Poli Iași, derby care s-a jucat în Liga a 2-a, anul trecut, iar în acest sezon se întâlnesc iar în prima ligă.

Acestea sunt câteva dintre cele mai cunoscute derby-uri la fotbal din România. Poți paria oricând pe aceste meciuri la Betano.

Dacă ai nevoie de un tutorial, vezi pașii pentru înregistrare Betano, cu atât mai mult dacă nu ai mai pariat până acum online.

Cele mai citite

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Pensiile în luna mai. S-a hotărât dacă vor fi plătite în avans

Guvernul României a decis să aprobe în avans plata pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale pentru luna mai 2024, conform informațiilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă