22.1 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSportDiscuţii incendiare la PDL pentru nominalizarea miniştrilor. Ce adus la înlăturarea Elenei...

Discuţii incendiare la PDL pentru nominalizarea miniştrilor. Ce adus la înlăturarea Elenei Udrea

Nominalizarea ministrilor PDL in cabinetul Ungureanu a generat tensiuni si discutii aprinse intre democrat-liberali, relatează hotnews.ro. După demisia lui Emil Boc, garda veche a cerut retragerea Elenei Udrea, însă refuzul acesteia a creat o stare conflictuală în partid. Pentru a evita scandalul în PDL, Traian Băsescu şi premierul Emil Boc au impus lista miniştrilor, iar Elena Udrea a pierdut şansa unui nou mandat de ministru.

Ideea retragerii Elenei Udrea a fost conturată înca din şedinta oficială a conducerii PDL de luni, când Vasile Blaga a declarat în Biroul Politic că ministrii care au o popularitate scăzută în sondaje să facă un pas în spate.

Înlocuirea lui Udrea ar duce la preluarea controlului în teritoriu de către „garda veche” condusă de Vasile Blaga. Pentru a calma spiritele, susţinătorii lui Udrea au propus să mute dezbaterea în Colegiul Director, iar liderii locali să decidă dacă se impune plecarea acesteia sau nu.

În urma negocierilor, liderii PDL au stabilit ca Anca Boagiu, Daniel Funeriu şi Sulfina Barbu să-şi menţină portofoliile.

Lista miniştrilor la finalul negocierilor era completată cu senatorul Gabriel Berca (sustinut de Vasile Blaga), Cristian Boureanu la Comunicatii, Bogdan Dragoi la Finante, Cristian Radulescu la Agricultura, Anca Boagiu-Transporturi, Daniel Funeriu-Educatie si Sulfina Barbu la Munca, relatează hotnews.ro.

Însa situaţia s-a schimbat radical dupa ce Emil Boc s-a consultat cu Traian Băsescu.

Presedintele PDL, Emil Boc, a intarziat la sedinta Colegiului Director, însa i-a luat prin surprindere pe democrat-liberali pledând pentru înlocuirea tuturor miniştrilor PDL şi impunerea unor nume noi, argumentand că aceasta este singura şansă a partidului de a-şi reface imaginea.

Sursele citate susţin că, pentru a evita un nou conflict în interiorul PDL din cauza refuzului Elenei Udrea de a se retrage, Emil Boc şi Traian Basescu au hotărât schimbarea tuturor miniştrilor.

Emil Boc a venit cu lista gata facuta: Cristian Petrescu (membru în organizaţia PDL Bucureşti condusă de Udrea) la ministerul Dezvoltării, Gabriel Berca (susţinut de Blaga) la Interne, Alexandru Nazare (mâna dreaptă a Ancăi Boagiu) la Transporturi, Cătălin Baba (fost consilier al lui Emil Boc) la Educaţie, Stelian Fuia (a lucrat la strategia pe agricultură în cadrul comisiei prezidenţiale) la Agricultura, Răzvan Mustea (liderul tinerilor democrat liberali, apropiat de Elena Băsescu) la Comunicaţii, Claudia Boghicevici (apropiată de Gheorghe Falcă), Andreea Paul Vass (consiliera lui Boc) la Economie, Bogdan Drăgoi la Finanţe (apropiat de Adriean Videanu).

Cele mai citite

Atenție! Kaufland retrage un produs de la raft, deoarece există suspiciunea de infectare cu Listeria Monocytogene

Retailerul Kaufland a luat decizia de a retrage de pe rafturi un sortiment de file de somn suspectat de contaminare cu bacteria Listeria Monocytogenes. Conform...

UNICEF, concluzii îngrijorătoare cu privire la copiii din România. 41,5% dintre aceștia, în risc de sărăcie şi excluziune socială

UNICEF a pregătit o serie de activități distractive și educative pentru copii și părinți, oferindu-le oportunitatea să se bucure împreună și să învețe lucruri...

VIDEO. Show-ul “Românii au talent” a fost câștigat de Cristian Ciaușu

Cristian Ciauşu, un talentat tânăr de 14 ani care cântă la nai, a triumfat în finala sezonului 14 al emisiunii „Românii au talent” difuzată...
Ultima oră
Pe aceeași temă