37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSocialEducațieUNICEF, concluzii îngrijorătoare cu privire la copiii din România. 41,5% dintre aceștia,...

UNICEF, concluzii îngrijorătoare cu privire la copiii din România. 41,5% dintre aceștia, în risc de sărăcie şi excluziune socială

UNICEF a pregătit o serie de activități distractive și educative pentru copii și părinți, oferindu-le oportunitatea să se bucure împreună și să învețe lucruri noi, la Senatul şi Camera Deputaţilor, deschise special pentru 1 iunie.

Printre activități se numără „roata drepturilor copiilor” și „roata obiectivelor de dezvoltare durabilă”, care promovează importanța drepturilor și a dezvoltării durabile, precum și alte activități precum face painting, origami și cabine foto. Aceste evenimente contribuie la sensibilizarea și implicarea comunității în promovarea drepturilor copiilor și în crearea unui mediu pozitiv și educativ pentru cei mici.

„La 35 de ani de la adoptarea Convenţiei cu privire la drepturile copilului, cel mai ratificat tratat de drepturile omului din istorie, implementarea Planului naţional de acţiune al garanţiei europene pentru copii este oportunitatea generaţiei de astăzi de a schimba radical vieţile a 500.000 de copii din România care se află în risc de sărăcie şi excluziune socială”, au afirmat reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), ai UNICEF şi ai Boardului Copiilor din România, potrivit Agerpres.

Conform unui comunicat emis sursei citate, 41,5% dintre copiii din România se află în prezent în risc de sărăcie şi excluziune socială, acesta reprezentând un procent dublu faţă de media europeană.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă