37.5 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaItalia rămâne fermă: se opune ca Ucraina să folosească arme italiene pentru...

Italia rămâne fermă: se opune ca Ucraina să folosească arme italiene pentru a lovi Rusia

Ministrul de externe italian Antonio Tajani şi-a reafirmat sâmbătă opoziţia faţă de posibilitatea ca Ucraina să folosească arme italiene pentru a lovi Rusia şi a atras atenţia cu privire la orice fel de decizie „impulsivă”, informează AFP, preluat de agerpres.ro.

Mai multe ţări din cadrul NATO se arată în favoarea unei posibile utilizări a armelor furnizate Ucrainei de către ţările occidentale pentru a efectua atacuri pe teritoriul Rusiei, dar Italia, membru fondator al alianţei, continuă să se opună.

„Este un moment foarte delicat, nu trebuie să facem niciun pas greşit” şi trebuie să evităm „orice măsuri sau declaraţii impulsive”, a declarat Antonio Tajani în timpul unei vizite la Rapallo (nord-vestul Italiei), potrivit agenţiilor AGI şi ANSA.

„Nici şi Statele Unite nu au autorizat folosirea armelor lor fără discernământ, ci doar pentru a lovi o bază din care pleacă dronele. Şi ei sunt foarte atenţi”, a adăugat el, citat de agenţia AGI.

Tajani a mai afirmat că Italia se pregăteşte „în săptămânile următoare” să trimită din nou ajutoare Ucrainei.

Dar, a repetat el, „nu vom trimite nici măcar un singur soldat italian să lupte în Ucraina, pentru că nu suntem în război cu Rusia”, potrivit AGI.

Germania a anunţat vineri că a autorizat Ucraina să atace cu arme germane obiective situate în interiorul Rusiei.

Cu o zi înainte, Statele Unite anunţaseră că şi-au ridicat parţial restricţiile pentru a permite Ucrainei să-şi apere regiunea Harkov, care se învecinează cu Rusia.

Italia nu vrea ca armele occidentale să fie folosite pe teritoriul Rusiei

Italia nu acceptă ca armele occidentale să fie folosite de ucraineni pentru atacuri pe teritoriul Rusiei. În plus, italienii spun că nu vor trimite trupe în Ucraina. Declarațiile au fost făcute după ce liderii Germaniei și Franței au sugerat că armele ar putea fi folosite contra țintelor militare, potrivit antena3.ro.

Ministrul de externe al Italiei, Antonio Tajani, a declarat că armele pe care occidentul le trimite în Ucraina nu ar trebui folosite pentru a ataca ținte de pe teritoriul Rusiei.

El a spus că „toate armele care pleacă din Italia ar trebui folosite doar în Ucraina” într-un interviu acordat, joi, RAI. Antonio Tajani a adăugat că Italia nu va trimite niciodată trupe în Ucraina, potrivit Sky News.

Luni, vicepremierul italian Matteo Salvini a respins apelul lui Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, de a ridica restricțiile privind armele.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă