21.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSportDiaconescu ar candida la sefia PSD, nu insa pentru a schimba o...

Diaconescu ar candida la sefia PSD, nu insa pentru a schimba o oligarhie cu alta

Vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu a declarat, duminica seara,la Antena 3, ca ar putea sa isi asume candidatura la presedintia partidului, dar nu pentru a contribui la schimbarea unei oligarhii cu alta, ci daca analiza interna va releva necesitatea unei schimbari a conducerii PSD, transmite Mediafax.

"Eu, ca politician, sunt gata sa mi-o asum (candidatura – n.r.), dar o astfel de asumare o unei candidaturi presupune pentru o functie sau alta, ca nu numai candidatura pentru presedintia partidului este importanta in acest partid, presupune o analiza din care sa rezulte necesitatea unei schimbari in ceea ce priveste formula de conducere, din care fac si eu parte. Daca actuala formula de conducere trebuie schimbata pentru un scop anume si nu pentru a face loc altora este in regula. Altfel, intram in jocul de oligarhie", a afirmat Diaconescu.

Cristian Diaconescu a sustinut ca o modificare de substanta este necesara intr-un partid politic, dar aceasta trebuie stabilita la vedere si nu prin reconfigurarea oligarhiei.

"Daca cineva imi va spune ca trebuie sa plece Mircea Geoana pentru ca o anumita oligarhie, un anumit context trebuie sa plece pentru a-i fi luat locul de un alt context, pe mine nu ma are partener la asa ceva", a atras atentia Diaconescu.

Vicepresedintele PSD a mai declarat ca, in acest moment, cea mai mare greseala pe care ar putea-o face partidul sau ar fi sa se apropie de PDL.

"In 2010, din punctul de vedere al relationarii politice, ar trebui sa fim ceva mai seriosi in ceea ce priveste compromisul. In mod clar, politica cuprinde si aceste compromis, dar cea mai veninoasa si periculoasa greseala pe care ar putea-o face o conducere veche sau noua a PSD este sa se apropie acum de PDL sau de guvernare. Este un cliseu. I-am invatat pe romani cu bune si rele. Gata, este epuizat", a mai sustinut Diaconescu.

El a reiterat ideea ca PDL este un partid care functioneaza pe criterii militare.

Cele mai citite

Tragic accident la Tomşani, Vâlcea. Un tânăr de doar 22 de ani și-a pierdut viața

Un accident tragic a avut loc în localitatea Tomșani din Vâlcea, în care un tânăr de 22 de ani a murit după ce mașina...

Cristian Diaconescu susținut la Președinția României de un partid surpriză

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, este disperat după imagine și funcții, fapt care este în căutare de susținători pentru a candida la...

Un influencer din Dubai a fost amendat cu 1.800 de euro

Autoritățile au prins o femeie că a navigat cu o barcă pneumatică pe un țărm interzis după ce a postat chiar ea videoclipuri despre...
Ultima oră
Pe aceeași temă