33.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSportComisia Juridică a Senatului va rediscuta avizele de urmărire penală pentru Ariton...

Comisia Juridică a Senatului va rediscuta avizele de urmărire penală pentru Ariton şi Vosganian

Comisia Juridică a Senatului are termen până marți să rediscute solicitările Ministerului Justiției de avizare a începerii urmăririi penale împotriva senatorilor Ion Ariton și Varujan Vosganian, a anunțat, luni, președintele comisiei, Cătălin Boboc, informează Mediafax.

"Biroul Permanent a decis că cele două rapoarte depuse de Comisia Juridică, rapoarte depuse cu respectarea tuturor procedurilor după care noi lucrăm să fie retrimise la comisie pentru că domnii senatori au dorit să depună sau să prezinte niște puncte de vedere în fața comisiei. Biroul Permanent a decis să retrimită la comisie, până mâine, pentru ca miercuri să poată intra la plen", a declarat Boboc, întrebat dacă senatorul Varujan Vosganian a depus o cerere prin care contesta raportul comisiei.

Citeşte şi: Când se va reuni plenul Senatului pentru avizarea cererilor DNA pentru Vosganian şi Ariton

Întrebat dacă, în scrisoarea trimisă de Vosganian, acesta a arătat că nu s-au respectat procedurile și că nu a fost invitat la audieri, el a spus că nu vrea să comenteze ce spune un coleg senator.

Citeşte şi: Dosarul Romgaz: DIICOT cere aviz de urmărire penală pentru Videanu şi Vosganian

"Comisia Juridică, și acum și altă dată, a respectat toate procedurile după care noi funcționăm, iar o bună parte dintre dvs. ați fost acolo, în fața sălii în care se desfășura ședința", a continuat senatorul PNL.

Întrebat dacă Varujan Vosganian a fost invitat să "plece", sau a dorit el acest lucru, Cătălin Boboc a răspuns: "Nu ne putem permite să invităm un coleg să plece".

Citeşte şi: Avizele de urmărire penală pentru Ariton și Vosganian, discutate, în Senat, săptămâna viitoare

Cele mai citite

George Tuță își anunță prioritățile ca primar în Sectorul 1: transporturi și parcuri

George Cristian Țuță, candidatul care a câștigat alegerile în Sectorul 1, își anunță deja prioritățile ca primar. "L-am vizitat pe directorul STB pentru lista de...

România debutează la EURO 2024. Tricolorii întâlnesc Ucraina, de la ora 16.00

România înfruntă Ucraina, luni, de la ora 16:00, la Munchen, în primul meci din Grupa A a Campionatului European de fotbal – EURO 2024. Echipele...

Analiză FES: România colectează cele mai puține taxe comparativ cu statele din centrul și estul Europei

România este țara în care taxele reprezintă cea mai mică proporție din economie, comparativ cu celelalte state din Uniunea Europeană, inclusiv cele din centrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă