27.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSportAntonescu: Becali NU va avea vreo funcţie în PNL sau în Guvern

Antonescu: Becali NU va avea vreo funcţie în PNL sau în Guvern

Intens criticat în interiorul partidului pentru includerea lui Gigi Becali pe listele PNL, Crin Antonescu nu renunţă la asocierea politică cu omul de afaceri. Preşedintele liberalilor a declarat într-o emisiune difuzată duminică de ProTV că, totuşi, nu se pune problema că Gigi Becali să obţină o funcţie într-un eventual guvern cu participarea PNL, potrivit RFI.ro

Preşedintele PNL a susţinut că venirea lui Gigi Becali în USL nu infirmă primatul ideilor asupra oilor în dezvoltarea omenirii, el arătând că odată cu Becali au mai venit şi oameni care se ocupă cu ideile.

“Eu cred că domnul Tăriceanu ştie – şi poate era bine să spună – că odată cu venirea lui Gigi Becali au mai venit nişte oameni în rândurile şi pe locurile eligibile ale PNL care se ocupă cu ideile. Profesorul Vlad Nistor, care a fost decan al Facultăţii de Istorie a Universităţii Bucureşti şi este preşedintele Senatului Universităţii Bucureşti se ocupă cu ideile, nu cu oile. Profesorul Daniel Barbu, care a scris două cărţi extraordinare, care a fost şi decan, acum este unul din cei mai reputaţi specialişti în ştiinţe politice, este titularul catedrei de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, se ocupă cu ideile, dar chiar cu ideile astea politice. Mă opresc aici, dar aceste lucruri trebuie spuse, cu siguranţă domnul Tăriceanu le ştie”, a spus Antonescu.

Liderul PNL a mai declarat că mass-media au făcut din Gigi Becali un “soi de supervedetă, adesea comică” a politicii româneşti, el arătând că prezenţa acestuia pe listele USL e socotită “acceptabilă”.

“Din punctul nostru de vedere, într-un asemenea moment, în care am construit o mare coaliţie, prezenţa lui Gigi Becali a fost socotită acceptabilă . Că se face o discuţie enormă în jurul lui Gigi Becali e opţiunea dumneavostră, a presei”, a adăugat Antonescu.

El a precizat, răspunzând unei întrebări, că prezenţa lui Becali în PNL este formală şi că nu se pune problema să aibă funcţii în partid sau să i se dea funcţii administrative cum e cea de ministru.

“Acordul constă în această asociere şi în candidatura domnului Becali. Prezenţa în PNL e formală. (…) Dacă după alegeri Gigi Becali va dori că continuie activitatea cu partidul său, să devină deputat independent, să devină un deputat independent inclus în majoritatea USL sau să se integreze cu adevărat în PNL – asta e opţiunea domniei sale şi la o asemenea opţiunea vom vedea atunci. Dar nu se pune acum problema să aibă nişte funcţii în PNL sau prim-ministru”, a răspus Antonescu, întrebat dacă USL îi va da lui Becali funcţii după parlamentare sau îl va face ministru.

Citeşte şi:

Antonescu, despre Ponta şi Băsescu: Haideţi să nu becalizăm iar

Cele mai citite

Captură de peste 4 milioane euro în portul Constanța. Poliţiştii de frontieră au descoperit 18.000 de parfumuri

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, colaborând cu inspectori de la Biroul Vamal de Frontieră Constanţa, au descoperit un transport impresionant de...

Două organizații criminale care se ocupau cu introducerea ilegală de cetățeni chinezi în Spania au fost desființate

Europol a sprijinit Poliția Națională Spaniolă (Policía Nacional) în desființarea a două organizații criminale care au introdus ilegal sute de cetățeni chinezi folosind o...

MAE informează că toţi cei șase cetăţeni români care solicitaseră sprijin pentru evacuare au părăsit Noua Caledonie

Ministerul Afacerilor Externe(MAE) a anunțat, sâmbătă, că toţi cei șase cetăţeni români care solicitaseră sprijin pentru evacuare au părăsit Noua Caledonie, potrivit gandul.ro. MAE informează...
Ultima oră
Pe aceeași temă