19.2 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiMAE informează că toţi cei șase cetăţeni români care solicitaseră sprijin pentru...

MAE informează că toţi cei șase cetăţeni români care solicitaseră sprijin pentru evacuare au părăsit Noua Caledonie

Ministerul Afacerilor Externe(MAE) a anunțat, sâmbătă, că toţi cei șase cetăţeni români care solicitaseră sprijin pentru evacuare au părăsit Noua Caledonie, potrivit gandul.ro.

MAE informează că în urma demersurilor derulate prin intermediul Consulatului General al României la Paris și al Ambasadei României la Canberra, în colaborare cu autorităţile franceze și australiene, toţi cei șase cetăţeni români care solicitaseră sprijin pentru evacuare au părăsit Noua Caledonie.

Astfel, un cetățean român a fost evacuat miercuri, 22 mai, prin intermediul unei curse aeriene organizate de către autoritățile franceze, în colaborare cu cele australiene și cele din Noua Zeelandă, cu destinația Australia, a precizeazat MAE.

Ministerul de Externe a transmis, de asemenea, că ceilalți cinci cetățeni români au părăsit teritoriul francez de peste mări sâmbătă, 25 mai. Dintre aceștia, doi au fost evacuaţi către Australia cu o aeronavă militară aparținând Forţelor Aeriene Australiene, ceilalți trei fiind îmbarcaţi pe un zbor civil organizat de autorităţile franceze.

MAE a mulțumit autorităţilor franceze şi australiene pentru întregul sprijin oferit în vederea evacuării cetăţenilor români din Noua Caledonie.

MAE transmite că mai mulți cetățeni români au fost evacuați din Fâșia Gaza

Miercuri, Ministerul Afacerilor Externe a raportat că nouă cetățeni români și membrii familiilor acestora au fost evacuați cu succes din Fâșia Gaza și au ajuns în siguranță pe teritoriul Republicii Arabe Egipt. Evacuarea a avut loc în contextul tensionat din regiune, unde escaladarea conflictului a generat îngrijorări și a pus în pericol viața și siguranța civililor.

Operațiunea de evacuare a fost coordonată de autoritățile române în colaborare strânsă cu autoritățile egiptene și alte agenții internaționale implicate în gestionarea situației din regiune. Eforturile conjugate au permis transferul în condiții de siguranță a cetățenilor români și a familiilor lor către un loc sigur, oferindu-le protecția și sprijinul necesare într-o perioadă dificilă.

De asemenea, marţi, 30 aprilie, un alt cetăţean român a fost sprijinit să părăsească Fâşia Gaza, potrivit unui comunicat transmis către Agerpres.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Sebastian Burduja: Consultare publică pentru Strategia Energetică a României 2025-2035

Sebastian Burduja a anunțat pe 14 iunie că Ministerul Energiei a lansat în consultare publică proiectul Strategiei Energetice a României pentru perioada 2025-2035, cu...

Zeci de mii de firme au ,,dispărut” de la începutul anului, potrivit datelor oficiale

Un număr de 32.626 de firme au fost radiate la nivel naţional, în primele patru luni din 2024, cu peste 44% mai multe comparativ...

VIDEO. Babasha, “copilul” pe care un întreg stadion l-a huiduit. Cine e artistul controversat

Vlad Babașa, cunoscut drept Babasha, este un artist originar din Bacău care a câștigat popularitate pe diverse platforme de streaming audio. Recent, el a...
Ultima oră
Pe aceeași temă