33.2 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăInternaționalMarea Britanie ia partea Israelului după decizia CIJ referitoare la aslatul asupra...

Marea Britanie ia partea Israelului după decizia CIJ referitoare la aslatul asupra Rafah

Guvernul britanic a criticat Curtea Internațională de Justiție(CIJ) pentru că a ordonat Israelului să oprească imediat asaltul militar asupra orașului Rafah din sudul Fâșiei Gaza, afirmând că hotărârea va întări gruparea islamistă palestiniană Hamas, conform stiripesurse.ro.

Curtea Internațională de Justiție, care este cel mai înalt organism al ONU pentru judecarea litigiilor dintre state, a luat vineri o decizie de urgență după ce Africa de Sud a acuzat Israelul de genocid.

„Motivul pentru care nu există o pauză în lupte este că Hamas a refuzat o înțelegere foarte generoasă cu ostaticii din partea Israelului. Intervenția acestor instanțe – inclusiv a CIJ – va întări opinia Hamas că poate păstra ostaticii și poate rămâne în Gaza”, a declarat vineri noaptea un purtător de cuvânt al Ministerului britanic de Extern, citat de Reuters.

„Iar dacă se întâmplă acest lucru, nu va exista nici pace, nici o soluție cu două state”.

CIJ nu are mijloacele de a pune în aplicare ordinele sale, dar hotărârea a evidențiat izolarea globală a Israelului în legătură cu campania sa militară din Gaza, lansată după atacurile Hamas din 7 octombrie asupra sudului Israelului.

SUA nu consideră că Israelul face „genocid” în Gaza, dar trebuie „ să protejeze civilii”

Statele Unite(SUA) nu consideră că Israelul comite un “genocid” în Fâşia Gaza, dar îl îndeamnă pe aliatul lor “să facă mai mult pentru a asigura protecţia civililor” palestinieni, a declarat luni consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan, scrie AFP, potrivit agerpres.ro.

“Considerăm că Israelul poate şi trebuie să facă mai mult pentru a asigura protecţia civililor nevinovaţi. Nu credem că ceea ce se întâmplă în Gaza este un genocid”, a declarat Jake Sullivan într-un briefing de presă.

El a spus că preşedintele Biden depune eforturi pentru a încheia conflictul într-o situaţie regională care “să garanteze securitatea Israelului, deschizând în acelaşi timp calea către un viitor de demnitate şi securitate pentru poporul palestinian, mai degrabă decât a vedea Israelul blocat într-o campanie de contra-gherilă fără sfârşit”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

George Simion a trădat România: Se arată într-un comunicat de presă emis de S.O.S. România

Președintele S.O.S. România, Diana Iovanovici-Șoșoacă, acuză trădarea intereselor naționale de către liderul AUR George Simion a Cedat Teritorii Românești pentru Funcții în Parlamentul European Într-o declarație...

Theate îl sprijină pe “ghinionistul” Lukaku să-și revină pentru Belgia

Fundașul belgian Arthur Theate a declarat că nu are nicio îndoială că norocul lui Romelu Lukaku se va schimba, după ce a văzut trei...

Zboruri anulate la aeroportul din Manchester, Marea Britanie, după o pană de curent, duminică, 23 iunie 2024

Zboruri anulate în două terminale și sosiri deviate la aeroportul din Manchester, Marea Britanie, după o pană de curent, duminică, 23 iunie 2024 Zborurile la...
Ultima oră
Pe aceeași temă