27.8 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăInternaționalReforma poliției americane s-a amânat chiar și la patru ani de la...

Reforma poliției americane s-a amânat chiar și la patru ani de la decesul lui George Floyd

Moartea lui George Floyd a devenit un strigăt de mobilizare pentru echitate și justiție rasială, dar patru ani mai târziu, calea spre o reformă substanțială a poliției a fost plină de provocări și în timp a stagnat, scrie Reuters, preluat de stiripesurse.ro.

Stevante Clark a simțit o licărire de speranță atunci când protestele pentru justiție rasială au cuprins întreaga lume în 2020, după uciderea lui George Floyd de către poliție Propriul său frate, Stephon Clark, a fost ucis de poliția din Sacramento în martie 2018, după ce aceasta a tras 20 de focuri de armă asupra tânărului de culoare în curtea casei bunicilor săi. Poliția a declarat că se temea că acesta avea o armă. Dar s-a constatat că acesta avea în mână doar un telefon mobil.

Moartea tânărului de 22 de ani a stârnit proteste și apeluri la reforme. De asemenea, a dus la o nouă lege mai strictă privind utilizarea forței în California. Cu toate acestea, nu a apărut nicio schimbare substanțială la nivel național.

Așadar, Clark a crezut că uciderea lui Floyd și a altor câtorva americani de culoare de către poliție în 2020 va aduce reforma substanțială a justiției penale pe care el și alții o caută de ani de zile.

Dar, în timp ce moartea lui Floyd a devenit un strigăt de mobilizare pentru echitate și justiție rasială, patru ani mai târziu, calea spre o reformă a poliției a fost plină de provocări. Momentul a scăzut, iar eforturile legislative au stagnat, lăsând comunitățile, avocații și familiile care și-au pierdut persoane dragi frustrate de încercarea de a reduce sau chiar elimina responsabilitatea poliției.

„Nu poți onora viața și moștenirea lui George Floyd fără a adopta o politică cuprinzătoare și o schimbare legislativă pentru a preveni ca un nou caz „George Floyd” să se mai întâmple”, a declarat Clark pentru Reuters. „Nu cred că administrația Biden a fost suficient de agresivă când vine vorba de această criză – și aceasta nu este doar o luptă a negrilor – este pentru toată lumea. Oamenii au devenit desensibilizați de crimele comise de poliție”.

În ciuda valului inițial de apeluri la schimbare, încercările federale de reformă amplă au fost în mare parte fără succes.

Vineri, președintele Joe Biden a declarat: „Voi continua să îndemn Congresul să trimită pe biroul meu legea George Floyd Justice in Policing Act, care asigură răspunderea forțelor de ordine”.

Un purtător de cuvânt al campaniei republicanului Donald Trump a declarat pentru Reuters că Trump va adopta o abordare dură în ceea ce privește imigrația și infracțiunile violente, adăugând că, dacă va fi reales, „va restabili legea și ordinea”.

Poliția din SUA, din nou în centrul unui scandal. Un nou caz ,,George Floyd” s-a petrecut recent

Poliția americană este din nou în centrul unui scandal după ce a arestat pe 18 aprilie un bărbat de culoare. În timpul operațiunii din Ohio, bărbatul a murit.
În imaginile difuzate abia cum de televiziunile americane se aude clar cum Frank Tyson spune de mai multe ori că nu poate respira. Bărbatul, de 53 de ani, abia ieșise din închisoare și era suspectat că ar fi fost implicat într-un accident rutier.

Un martor ar fi indicat poliției că șoferul unui vehicul care a intrat într-un stâlp s-a ascuns într-un bar. Aici l-au găsit pe Frank Tyson.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă