27.6 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăInternaționalDouă organizații criminale care se ocupau cu introducerea ilegală de cetățeni chinezi...

Două organizații criminale care se ocupau cu introducerea ilegală de cetățeni chinezi în Spania au fost desființate

Europol a sprijinit Poliția Națională Spaniolă (Policía Nacional) în desființarea a două organizații criminale care au introdus ilegal sute de cetățeni chinezi folosind o varietate de metode frauduloase. Potrivit autorităților spaniole, rețelele infracționale au introdus ilegal peste 1.000 de victime, majoritatea dintre acestea fiind ulterior exploatate sexual. Se presupune că aceste rețele ar fi câștigat 5 milioane de euro din activitățile lor infracționale, potrivit unui comunicat de presă.

O anchetă atât de complexă a trebuit să se desfășoare în două etape: în prima parte, autoritățile spaniole de aplicare a legii au arestat 35 de suspecți pentru apartenență la o organizație criminală, facilitarea imigrației ilegale și falsificarea de documente. În urma acestor arestări, poliția spaniolă a putut să rețină alți 34 de suspecți pentru că ar fi eliberat documente frauduloase pentru a facilita legalizarea imigranților.

Ancheta a arătat că cele două organizații au fost înființate în Guadalajara, Madrid și Toledo (Spania), dar aveau filiale răspândite în toată Spania, inclusiv în Barcelona, Coruña, San Sebastián, Sevilla și Valencia. Acestea și-au desfășurat activitățile infracționale în mod independent, deși au cooperat ocazional atunci când a fost necesar.

De la contracte de muncă false la căsătorii fictive

Organizațiile criminale au furnizat victimelor contracte de muncă frauduloase și înregistrări false în municipalități în care nu au locuit niciodată, pentru a obține un statut legal în Spania. Acestea au aranjat chiar și căsătorii false și au oferit consiliere cu privire la modul în care să treacă cu succes interviurile din timpul procedurilor de solicitare.

Mai multe firme de avocatură au colaborat cu infractorii, ajutându-i să redacteze documentele false. Aceste firme au primit între 500 și 1.000 de euro în schimbul fiecărei victime.

Cazul are legătură cu un grup operativ pe care Europol îl sprijină din 2020 și care a dus la dezmembrarea celei mai mari rețele criminale chineze din Europa implicată în traficul de persoane în scopul exploatării sexuale.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

EURO 2024: Turcia-Georgia 3-1

În ciuda eforturilor depuse, Georgia nu a reușit să se opună naționalei 'Semilunei'. Meciul s-a terminat 3-1 în favoarea Turciei, pe BVB Stadion din...

Du-te – vino, în Consiliul de Administrație al TAROM

Anca Boagiu și Mihăiță Ursu au fost numiți din nou în Consiliul de Administrație (CA) al TAROM, după ce demisionaseră înainte de algeri, consiliul...

S-a aflat motivul pentru care liderii UE nu s-au înțeles asupra funcțiilor de conducere în noul Parlament European, după alegeri

Potrivit unor surse de la Bruxelles, speranțele unui consens rapid s-au evaporat după ce Partidul Popular European, câștigătorul alegerilor europarlamentare, a cerut mai multă...
Ultima oră
Pe aceeași temă