32.3 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialVremea rămâne rece şi va ninge în toată ţara. Prognoza până pe...

Vremea rămâne rece şi va ninge în toată ţara. Prognoza până pe 8 decembrie

Vremea se răceşte brusc, până în jurul datei de 28 noiembrie, apoi se va încălzi uşor, pentru câteva zile, după care temperaturile vor scădea din nou.

Precipitaţii sub formă de lapoviţe şi ninsori se vor semnala în cea mai mare parte a ţării, în această perioadă.

Meteorologii au emis prognoza pentru perioada 25 noiembrie-8 decembrie.

BANAT. Până pe 28 noiembrie, valorile termice vor fi în scădere, vremea devenind mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă a anului, astfel încât media maximelor diurne va ajunge în jurul valorii de 1 grad, iar cea a minimelor nocturne la -3 grade. Apoi, după 2-3 zile de încălzire, se vor menţine până pe 8 decembrie temperaturi medii maxime în jurul a 6 grade si temperaturi medii minime între -2 şi 0 grade, reprezentând valori apropiate de cele normale, pentru începutul lunii decembrie, în această regiune.
Probabilitatea de apariţie a precipitaiilor, slabe şi moderate cantitativ, se va menţine relativ ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză. Îndeosebi în prima parte a intervalului, vor predomina  ninsorile.

Citeşte şi: Vremea se răceşte brusc. Prognoza meteo până la 1 decembrie

CRIŞANA. Pe parcursul primei saptamâni, până în data de 28 noiembrie, va avea loc o răcire a vremii, iar media temperaturilor maxime va scădea spre 1 grad şi a celor minime spre – 4 grade. Va urma o încălzire, ce se va încheia pe 30 noiembrie – 1 decembrie, când media maximelor diurne va fi de 5 grade, iar cea a minimelor nocturne, de -1 grad. În a doua saptamână, variaţiile de temperatură vor fi mici de la o zi la alta, astfel că, practic, acestea se vor menţine foarte apropiate de mediile regionale înregistrate la sfârşitul primelor 7 zile.
Probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată în zilele de 25 ăi 26 noiembrie, când vor fi ninsori pe arii relativ extinse şi în general moderate cantitativ şi, din nou, după 29 noiembrie.

TRANSILVANIA. Vemea se va răci între 25 şi 28 noiembrie, interval în care media temperaturilor diurne va scădea de la 5 la 0 grade, iar cea a minimelor nocturne de la 4 grade la – 7 grade, iar în
estul regiunii sub – 10 grade. În intervalul 29 noiembrie-1 decembrie vremea se va încălzi, astfel încât se va ajunge la o medie termică diurna de 3 grade şi una nocturnă, de -4…-3 grade. În a doua saptamână vremea va fi uşor mai rece decât normalul perioadei, cu temperaturi nocturne negative fără a coborî, în medie, sub -5 grade, şi temperaturi maxime ce se vor situa, în medie, între 2 şi 4 grade.
La începutul intervalului de prognoză va ninge pe arii relativ extinse. Cu începere din 1 decembrie, zilnic, la nivel local, vor fi precipiţaii slabe, predominant ninsori.

Citeşte şi: INFOTRAFIC: Zăpadă şi probleme în trafic în judeţele Gorj şi Vâlcea

MARAMUREŞ. Între 25 şi 28 noiembrie, vremea se va răci, scăderea de temperatură fiind şi aici mai importantă în timpul nopţilor. Astfel, mediile maximelor regionale vor scădea de la 3 la 0 grade, iar ale minimelor, de la 4 grade spre -6 grade. După data de 28 noiembrie regimul termic va marca o creştere, dar până la sfârsitul celei de-a doua săptamâni vremea va fi totuşi ceva mai rece decât ar fi normal în aceasta perioadă, cu temperaturi maxime cuprinse între 2 si 5 grade si minime usor negative, cele mai mici fiind, în medie, de -4 grade.
Exceptând perioada 26-28 noiembrie, în cea mai mare parte a intervalului de prognoză vor cădea temporar precipitaţii, mai ales ninsori, moderate cantitativ în prima zi şi posibil din nou, între 1 şi 3 decembrie, iar în rest, acestea vor fi în general slabe.

MOLDOVA. Până în intervalul 27-28 noiembrie, valorile termice vor fi în scădere accentuată, vremea devenind rece pentru această perioada a anului. Astfel, media maximelor diurne va ajunge de la 9 grade la 0 grade, iar cea a minimelor nocturne, de la 7 grade la -6 grade. Apoi, după 2-3 zile de încălzire, până pe 8 decembrie vor fi temperaturi medii maxime în jurul a 3…4 grade şi temperaturi medii minime între -3 si -1 grad, ceea ce semnifică un regim termic uşor mai rece decât în mod obişnuit în aceasta perioadă.
În prima zi vor fi precipitaii mixte, local însemnate cantitativ si cu precadere în vestul si nordul regiunii. Ulterior, probabilitatea de apariie a precipitaiilor va fi în general redusa, dar izolat vor fi posibile ninsori slabe.

DOBROGEA. După 3-4 zile de răcire accentuată, vremea se va încălzi uşor de la o zi la alta. Astfel, iniţial, media temperaturilor maxime va scădea de la 14 la 4 grade, iar cea a minimelor, de la 11 la -2 grade, pentru ca după data de 28 noiembrie până pe 1 decembrie, maximele diurne să crească, treptat, spre 9 grade şi minimele nocturne să ajungă, în medie, la 2 grade. În a doua săptămână de prognoză, regimul termic va fi apropiat de cel normal al primei decade a lunii decembrie, cu medii termice diurne între 6 si 9 grade si nocturne între 1 si 3 grade.
La începutul intervalului de prognoză vor fi precipitaii slabe mixte, iar după 1 decembrie creşte probabilitatea pentru ploi slabe cantitativ.

MUNTENIA. Vremea se va raci între 25 si 28 noiembrie, interval în care media temperaturilor maxime va scădea de la 12 la 3 grade, iar cea a minimelor nocturne, de la 9 grade la – 3 grade. În intervalul 29 noiembrie -1 decembrie vremea se va încălzi treptat, astfel încât se va ajunge la o medie termică diurnă de 7 grade şi nocturnă de -1 grad. Pe parcursul celei de-a doua saptamâni, regimul termic va fi cel normal pe fondul variaţiilor de temperatură mici de la o zi la alta, astfel încât maximele diurne vor fi, în medie, de 6…7 grade, iar cele nocturne, de – 1…-2 grade.
Probabilitatea de apariîie a precipitaţiilor va fi în general redusă, exceptând primele doua zile ale intervalului de prognoza când vor fi precipitaii mixte si perioada 1-4 decembrie, când vor fi ploi slabe şi, trecator, lapoviţă.

OLTENIA. În prima parte a intervalului de prognoză va avea loc un proces răcire ce va dura până pe 27- 28 noiembrie, când media temperaturilor maxime va scadea spre 2…3 grade, iar a celor minime va atinge – 3…-4 grade. Ulterior vremea se va încalzi, astfel încât, pe 1 – 2 decembrie, media maximelor diurne va fi de 5…6 grade, iar cea a minimelor nocturne, de – 2…-1 grad. În a doua săptămâna, valorile de temperatura se vor menine apropiate de aceste valori, cu cele mai mari maxime de 7 grade, iar cele mai mici minime, de -3 grade. În primele zile ale intervalului va ninge, iar între 1 si 4 decembrie, se vor semnala ploi şi, trecator, lapoviţe.

LA MUNTE. În prima saptamână vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă a anului, cu medii negative, atât ale temperaturilor maxime, ce vor scădea până spre -4 grade pe 28 noiembrie, cât şi ale minimelor nocturne, ce vor coborî până la aproximativ -9 grade, în aceeaşi zi. După 30 noiembrie şi până la sfârşitul intervalului de prognoză, maximele diurne vor fi ceva mai ridicate, oscilând între -1 si 2 grade, iar minimele nocturne, deşi vor fi permanent negative, vor fi cu circa 3 grade mai ridicate decât în prima săptamână.

La începutul intervalului de prognoză va ninge moderat cantitativ si se va depune strat de zapadă. Ulterior, probabilitatea pentru lapoviţe si ninsori slabe va creşte după data de 1 decembrie.

Cele mai citite

Atenție! Kaufland retrage un produs de la raft, deoarece există suspiciunea de infectare cu Listeria Monocytogene

Retailerul Kaufland a luat decizia de a retrage de pe rafturi un sortiment de file de somn suspectat de contaminare cu bacteria Listeria Monocytogenes. Conform...

Ucraina a atacat teritoriul Rusiei cu rachete americane

Rusia pregătește a doua fază a ofensivei împotriva Ucrainei pe direcția Harkov și adună mari unități militare în zonă, a declarat comandantul Forțelor Ucrainene,...

Andrei Rublev, eliminat de la Roland Garros. Rusul și-a pierdut cumpătul

Eliminarea lui Andrei Rublev în turul al treilea de la Roland Garros a fost una dintre surprizele majore ale turneului de tenis. Rusul, clasat...
Ultima oră
Pe aceeași temă