32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUcraina a atacat teritoriul Rusiei cu rachete americane

Ucraina a atacat teritoriul Rusiei cu rachete americane

Rusia pregătește a doua fază a ofensivei împotriva Ucrainei pe direcția Harkov și adună mari unități militare în zonă, a declarat comandantul Forțelor Ucrainene, generalul Sirski, în timp ce tot mai multe țări occidentale, printre care Statele Unite, Franța și Marea Britanie, permit Kievului să lovească ținte de pe teritoriul rusesc, potrivit alephnews.ro.

Noaptea trecută, Rusia a lansat un alt atac la scară largă asupra Ucrainei cu peste 50 de rachete și drone.

Pentru prima dată, după 826 zile de război, Ucraina a folosit rachete americane pentru a lovi obiective militare de pe teritoriul Rusiei, conform mai multor clipuri postate pe rețelele de socializare.

Este vorba de rachete balistice ATACMS (Army Tactical Missile System) pentru sistemul HIMARS, care au fost lansate împotriva unor ținte militare din regiunea rusească Belgorod.

Rusia pregătește a doua fază a ofensivei împotriva Ucrainei pe direcția Harkov și adună mari unități militare în zonă, a declarat comandantul Forțelor Ucrainene, generalul-colonel Oleksandrîi Sirski, în timp ce tot mai multe țări occidentale, printre care Statele Unite, Franța și Marea Britanie, permit Kievului să lovească ținte de pe teritoriul rusesc.

Cel puțin 19 răniți în urma atacurilor rusești auspra rețelelor electrice ucrainene

Cel puţin 19 persoane au fost rănite în urma atacurilor ruseşti asupra reţelei electrice ucrainene produse sâmbătă, au anunţat autorităţile, citate de The Guardian, conform actualitate.org.

Cel puţin 19 răniţi în urma atacurilor ruseşti asupra reţelei electrice ucrainene

Răniţii au fost raportaţi de oficiali din întreaga ţară după atacul de peste noapte al Rusiei asupra instalaţiilor energetice ucrainene.

12 persoane, dintre care opt copii, au fost spitalizate după o lovitură în apropierea a două case în care se adăposteau în regiunea Harkov, a declarat guvernatorul Oleh Syniehubov.

Loviturile au făcut parte dintr-o serie de atacuri susţinute ale Rusiei împotriva reţelei de energie electrică a Ucrainei, care durează din martie.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă