21.7 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSportAndrei Rublev, eliminat de la Roland Garros. Rusul și-a pierdut cumpătul

Andrei Rublev, eliminat de la Roland Garros. Rusul și-a pierdut cumpătul

Eliminarea lui Andrei Rublev în turul al treilea de la Roland Garros a fost una dintre surprizele majore ale turneului de tenis.

Rusul, clasat pe locul 6 în clasamentul mondial la momentul respectiv, a fost învins în mod surprinzător de italianul Matteo Arnaldi în trei seturi consecutive, cu scorul de 7-6 (8/6), 6-2, 6-4. Arnaldi, la vârsta de 23 de ani și clasat pe locul 35 în clasamentul ATP, și-a asigurat un loc în optimile de finală după o performanță impresionantă împotriva unui jucător de talia lui Rublev.

Rublev s-a enervat, a început să țipe și să lovească în repetate rânduri cu racheta de pământ, gest rar întâlnit în partidele de tenis.

Rublev, recent câștigător al turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid, a devenit frustrat și a comis mai multe greșeli pe parcursul meciului. Chiar și cu experiența sa anterioară la Roland Garros, unde a ajuns de două ori în sferturile de finală, nu a reușit să-și găsească ritmul și să facă față jocului agresiv al lui Arnaldi.

Comportamentul lui Andrei Rublev în timpul meciului a fost remarcat de toți cei care urmăreau partida. Scenele în care a aruncat racheta sau a lovit-o violent în pământ sau chiar în propriul picior au demonstrat nivelul ridicat de frustrare pe care-l resimțea.

La un moment dat, gestul său de a lăsa racheta și a se lua la palme a fost o expresie a nemulțumirii sale față de propriul joc și a tensiunii din timpul meciului. Cu toate acestea, starea sa de nervozitate nu l-a ajutat pe teren, iar acest lucru s-a reflectat în rezultatul final al meciului, în care a pierdut și setul 3, diferența fiind făcută de un break la 3-3.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă