24.8 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialVicepreședintele Camerei Deputaților, audiat la DNA. Dan Motreanu ar fi spălat bani...

Vicepreședintele Camerei Deputaților, audiat la DNA. Dan Motreanu ar fi spălat bani pentru campania PNL din 2008

UPDATE10.56: Vicepreședintele Camerei Deputaților, Dan Motreanu, a ieșit, joi, în jurul orei 10.56, din sediul Direcției Naționale Anticorupție. La ăeșirea din sediul instituției, Motreanu spus că și-a declarat nevinovăția în fața anchetatorilor.

———-

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Dan Motreanu, a venit, joi, la sediul Direcției Naționale Anticorupție, pentru audieri. El este suspectat de spălarea banilor și de folosirea influenței și autorității conferite de funcția de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii pentru altul a unui folos necuvenit. 

Mai precis, în 2008,  Motreanu ar fi primit 250.000 de euro de la Cristinel Bîgiu, pe atunci vicepreședinte CJ Buzău. Banii erau destinați campaniei electorale pentru alegerile locale și generale din acel an. 

Citește și: Vicepreședintele Camerei Deputaților, Dan Motreanu, SUSPECTAT de spălare de bani pentru campania electorală a PNL din 2008. Reacția liberalului

În același dosar este urmărit penal pentru fapte similare și fostul deputat și lider PNL George Scutaru. Potrivit DNA, Scutaru ar fi primit de la Bîgiu suma de 170.000 de euro tot pentru campania electorală din 2008. Cei doi lideri PNL ar fi știut că banii primiți de la Bîgiu ar fi provenit din luare de mită. În acest dosar se fac investigații și față de alte persoane.

Cristinel Bîgiu, în calitate de vicepreședinte CJ, este suspectat, între altele, că ar fi primit 1.000.000 de euro mită de la Adrian Mladin ( fost primar al comunei Jilava- Ilfov) pentru a-i sprijini demersurile de punere în posesie cu terenuri din Buzău. Bîgiu a fost denunțat de Mladin (arestat în alt dosar de corupție).

La rândul său, după ce a fost arestat preventiv, Bîgiu a denunțat mai multe persoane, între care pe fostul ministru de Interne, Cristian David, căruia, în 2007, i-a dat mită 500.000 de euro ( mita dată în biroul de ministru). Bîgiu este suspectat și pentru alte fapte de corupție săvârșite și din funcțiile de prefect și de președinte CJ Buzău. El a fost arestat preventiv perioade lungi.

 

 

Cele mai citite

170 de români au așteptat zece ore pe aeroportul din Antalya după ce s-a stricat avionul care urma să-i aducă acasă

170 de turiști români au așteptat peste zece ore pe aeroportul din orașul Antalya (Turcia), după ce avionul la care cumpăraseră bilete, care urma...

Roberta Anastase vrea să scape de la Prahova de baronul Iulian Dumitrescu „Lamborghini”

Pierderea alegerilor pentru șefia Consiliului Județean Prahova de către baronul Iulian Dumitrescu „Lamborghini” a tulburat rău de tot apele în organizația județeană PNL...

SUA, Canada și Marea Britanie demască intențiile Rusiei de a influența alegerile din Republica Moldova

SUA, Canada și Marea Britanie avertizează că Rusia vrea să influențeze alegerile din Republica Moldova, din anul 2024, pentru a instala un candidat pro-rus...
Ultima oră
Pe aceeași temă