14.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialVeste bună pentru cei care suferă de răni cronice. Cum pot fi...

Veste bună pentru cei care suferă de răni cronice. Cum pot fi vindecate

Şedinţele cu ultrasunete pot ajuta la vindecarea mai rapidă a rănilor cronice, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici, informează Mediafax.

O echipă de cercetători de la universităţile din Sheffield şi Bristol a testat procedura pe şoareci cu răni cronice, care necesitau un timp lung de vindecare şi cel mai adesea se infectau.

Citește și: Veste alarmantă din partea cercetătorilor: Diabetul poate provoca apariţia demenţei

Autorii noului studiu spun că rezultatele testelor au fost “destul de impresionante”, dar sunt necesare studii clinice pentru a vedea dacă procedura poate fi aplicată şi în cazul oamenilor, potrivit bbc.com.

Ultrasunetele sunt deja folosite de medici pentru a trata traumatisme osoase.

Printre rănile cronice se numără cele provocate de statul în aceeaşi poziţie pe perioade lungi – de exemplu, pacienţii care nu se pot mişca din pat – şi ulcere provocate de diabet în zona picioarelor, care pot conduce la amputarea membrelor.

Acest tip de răni sunt mai frecvente odată cu înaintarea în vârstă, având în vedere că organismul îşi pierde treptat capacitatea de a se reface.

Citește și: Un nou medicament ar putea trata jumătate din cazurile de CANCER la SÂN. Ce substanţă are la bază

Ultrasunetele fac să vibreze celulele din rană şi din jurul acesteia, procedura “trezindu-le” pentru a le determina să reacţioneze mai bine.

În cazul şoarecilor, timpul de vindecare a rănilor s-a redus de la nouă la şase zile.

Cercetătorii au folosit pentru aceste teste echipamentul utilizat pentru realizarea de examene cu ultrasunete în timpul sarcinii.

Cele mai citite

Document: Cum justifică procurorul Karim Khan solicitarea mandatelor de arestare pentru  Benjamin Netanyahu și mai mulți lideri ai Hamas

Curtea Penală Internațională solicită mandate de arestare pentru liderul Hamas Yahya Sinwar și premierul israelian Benjamin Netanyahu, acuzați de crime de război și crime...

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, poate face un nou apel împotriva extrădării în SUA

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, poate face un nou apel împotriva extrădării în SUA, a decis Înalta Curte, potrivit BBC. Julian Assange a primit permisiunea de...

Reacția lui Joe Biden, după ce Curtea Penală Internațională a cerut arestarea lui Netanyahu

Preşedintele american Joe Biden critică mandatele de arestare cerute de procurorul Curţii Penale Internaţionale (CPI) împotriva liderilor israelieni, spunând că nu este posibilă nicio...
Ultima oră
Pe aceeași temă