33.4 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiZelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu exclusiv acordat luni la Kiev, transmite Reuters, potrivit jurnalul.ro.

Zelenski a descris livrarea ajutorului, în special a sistemelor de apărare aeriană precum sistemele Patriot pe care Ucraina se bazează foarte mult în războiul său cu Rusia, ca fiind „un mare pas înainte, dar înainte de asta, doi pași înapoi”.

„Fiecare decizie la care ajungem noi, apoi mai târziu toată lumea împreună, este întârziată cu aproximativ un an”, a spus el.

Remarcile sale dure vin într-un moment periculos pentru forțele ucrainene, care sunt depășite numeric și ca înzestrare de armata Moscovei.

Zelenski a sugerat modalități prin care aliații ar putea ajuta mai direct, inclusiv prin doborârea rachetelor rusești deasupra teritoriului ucrainean în anumite circumstanțe.

„Rușii folosesc 300 de avioane pe teritoriul Ucrainei”, a spus el. „Avem nevoie de cel puțin 120, 130 de avioane pentru a rezista pe cer”, a adăugat el, referindu-se la avioanele F-16 proiectate de SUA, dintre care speră că unele vor fi folosite în curând în luptă.

Roberta Metsola apel către UE să-și respecte promisiunile de ajutor către Ucraina

Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a invitat joi Uniunea Europeană să furnizeze ajutorul promis Ucrainei şi să-şi “intensifice” şi mai mult sprijinul său împotriva invaziei ruse, în cadrul unei vizite la Kiev, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cod portocaliu de caniculă în Capitală și 7 județe. HARTA

Şapte judeţe şi Capitala se află astăzi sub avertizare Cod portocaliu de caniculă, fiind prognozate temperaturi de 35 - 37 de grade. De asemenea, valul...

FOTO. Accident între un autocar și un autocamion. A fost activat Planul Roșu

Un accident în care sunt implicate un autocar şi un camion s-a produs, în această dimineaţă, la Porumbacul de Sus, fiind activat Planul Roşu.Potrivi...

VIDEO. Maria Dragomiroiu, la un pas să-și piardă viața

Maria Dragomiroiu are o viață de poveste. De la o copilărie trăită în sărăcie lucie, la artistul consacrat, atât de iubit de public de...
Ultima oră
Pe aceeași temă