32.1 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăSportFotbalMomente emoționante pe Anfield! Jurgen Klopp s-a despărțit de FC Liverpool cu...

Momente emoționante pe Anfield! Jurgen Klopp s-a despărțit de FC Liverpool cu o victorie

FC Liverpool a câştigat cu scorul de 2-0 în faţa lui Wolverhampton și a terminat pe poziția a treia în Premier League. La ultimul meci pe banca „cormoranilor”, antrenorul german Jurgen Klopp a fost ovaționat spectatori, de care s-a despărțit cu un discurs emoționant.

FC Liverpool a terminat pe poziția a treia în Premier League, după ce a învins-o în ultima etapă a sezonului pe Wolverhampton, cu scorul de 2-0, pe teren propriu. „Cormoranii” a încheiat campionatul cu 82 de puncte, după Manchester City (91) şi Arsenal (89).

La finalul meciului de pe Anfield, Jurgen Klopp s-a deplasat la centrul terenului pentru a saluta jucătorii, îndreptându-se apoi spre public, cu un salut cu mâna în dreptul inimii. „Sunt foarte surprins. Ca să fiu sincer, mă gândeam că o să fiu făcut bucăţi, dar nu sunt”, a afirmat zâmbitor Klopp, care şi-a ascuns cu greu lacrimile cu ocazia ceremoniei omagiale de la finalul meciului. Acesta a fost ultimul meci al tehnicianului în vârstă de 56 de ani pe banca tehnică a lui Liverpool.

FOTO: Facebook FC Liverpool

„Sunt foarte bucuros, bucuros pentru voi, de atmosferă, de meci, de faptul că fac parte din această familie şi de modul în care am sărbătorit această zi. Vă mulţumesc mult”, a adăugat antrenorul german venit pe banca tehnică a „cormoranilor” în 2015.

FOTO: Facebook FC Liverpool

Înainte de meci, afişe cu o inimă în culorile drapelului german au apărut în timpul intonării celebrului imn al clubului, „You’ll Never Walk Alone”.

FOTO: Facebook FC Liverpool

Klopp a anunțat și numele noului antrenor care îi va lua locul pe banca lui FC Liverpool. „Foarte multă lume plânge, dar schimbarea este bună. Nu știi niciodată la ce să te aștepți, dar dacă mergi înainte cu o atitudine bună, totul va fi bine. Asta ține de următorul antrenor. Probabil că vouă chiar va pasă de ceea ce spun, știu, dar am o idee. Am făcut un cântec „Arne Slot, lalala, Arne Slot, lalala, Arne Slot, lalala”. Voi nu trebuie să așteptați, trebuie să mergeți înainte cu noul antrenor. Mergeți înainte din prima zi! Poate că e greu, dar credeți în continuare! Voi împingeți echipa spre gol!”, a precizat Jurgen Klopp, emoționat, pe gazon.

Jurgen Klopp a anunţat în ianuarie că la finalul sezonului o va părăsi pe Liverpool, din cauza epuizării.

Klopp, care le-a mai antrenat pe Mainz (2001-2008) şi Borussia Dortmund (2008-2015), a câştigat opt trofee cu „cormoranii”: un titlu în Premier League (2020), Cupa Angliei (2022), Liga Campionilor (2019), Supercupa Europei (2019), Cupa Mondială a Cluburilor (2019), Supercupa Angliei (2022) şi Cupa Ligii engleze (2022, 2024).

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Azilul capitalismului din Apulia

După ce marii lideri ai planetei democratice s-au întâlnit într-un cătun din Elveția - să dea o bifă imperativei chemări a eroului Zele-Vogue la...

Iași. Descoperire șocantă făcută de medicii. Ce au descoperit la o unitate privată de învăţământ preuniversitar

Medicii de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași au identificat un focar de tuberculoză într-o școală privată dintr-o localitate din apropierea municipiului Iași. Autoritățile...

Descoperire de ultimă oră: Secretul pentru o relație stabilă și de lungă durată

Psihologii au studiat cuplurile de foarte mult timp, de mai bine de 50 de ani, pentru a afla secretul pentru o relație stabilă și...
Ultima oră
Pe aceeași temă