25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportFotbalMomente emoționante pe Anfield! Jurgen Klopp s-a despărțit de FC Liverpool cu...

Momente emoționante pe Anfield! Jurgen Klopp s-a despărțit de FC Liverpool cu o victorie

FC Liverpool a câştigat cu scorul de 2-0 în faţa lui Wolverhampton și a terminat pe poziția a treia în Premier League. La ultimul meci pe banca „cormoranilor”, antrenorul german Jurgen Klopp a fost ovaționat spectatori, de care s-a despărțit cu un discurs emoționant.

FC Liverpool a terminat pe poziția a treia în Premier League, după ce a învins-o în ultima etapă a sezonului pe Wolverhampton, cu scorul de 2-0, pe teren propriu. „Cormoranii” a încheiat campionatul cu 82 de puncte, după Manchester City (91) şi Arsenal (89).

La finalul meciului de pe Anfield, Jurgen Klopp s-a deplasat la centrul terenului pentru a saluta jucătorii, îndreptându-se apoi spre public, cu un salut cu mâna în dreptul inimii. „Sunt foarte surprins. Ca să fiu sincer, mă gândeam că o să fiu făcut bucăţi, dar nu sunt”, a afirmat zâmbitor Klopp, care şi-a ascuns cu greu lacrimile cu ocazia ceremoniei omagiale de la finalul meciului. Acesta a fost ultimul meci al tehnicianului în vârstă de 56 de ani pe banca tehnică a lui Liverpool.

FOTO: Facebook FC Liverpool

„Sunt foarte bucuros, bucuros pentru voi, de atmosferă, de meci, de faptul că fac parte din această familie şi de modul în care am sărbătorit această zi. Vă mulţumesc mult”, a adăugat antrenorul german venit pe banca tehnică a „cormoranilor” în 2015.

FOTO: Facebook FC Liverpool

Înainte de meci, afişe cu o inimă în culorile drapelului german au apărut în timpul intonării celebrului imn al clubului, „You’ll Never Walk Alone”.

FOTO: Facebook FC Liverpool

Klopp a anunțat și numele noului antrenor care îi va lua locul pe banca lui FC Liverpool. „Foarte multă lume plânge, dar schimbarea este bună. Nu știi niciodată la ce să te aștepți, dar dacă mergi înainte cu o atitudine bună, totul va fi bine. Asta ține de următorul antrenor. Probabil că vouă chiar va pasă de ceea ce spun, știu, dar am o idee. Am făcut un cântec „Arne Slot, lalala, Arne Slot, lalala, Arne Slot, lalala”. Voi nu trebuie să așteptați, trebuie să mergeți înainte cu noul antrenor. Mergeți înainte din prima zi! Poate că e greu, dar credeți în continuare! Voi împingeți echipa spre gol!”, a precizat Jurgen Klopp, emoționat, pe gazon.

Jurgen Klopp a anunţat în ianuarie că la finalul sezonului o va părăsi pe Liverpool, din cauza epuizării.

Klopp, care le-a mai antrenat pe Mainz (2001-2008) şi Borussia Dortmund (2008-2015), a câştigat opt trofee cu „cormoranii”: un titlu în Premier League (2020), Cupa Angliei (2022), Liga Campionilor (2019), Supercupa Europei (2019), Cupa Mondială a Cluburilor (2019), Supercupa Angliei (2022) şi Cupa Ligii engleze (2022, 2024).

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă