14.9 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE Rusia Unită obţine majoritatea absolută în Dumă

UPDATE Rusia Unită obţine majoritatea absolută în Dumă

UPDATE Partidul Rusia Unită al lui Vladimir Putin obţine majoritatea absolută în Camera inferioară a Parlamentului (Duma) cu 238 de deputaţi din totalul de 450, potrivit datelor “repartizării preliminare a mandatelor”, a anunţat luni Comisia Electorală, citată de AFP. Partidul Comunist, clasat al doilea în alegerile legislative de duminică, va avea 92 de deputaţi, Rusia Dreaptă (centru-stânga) va avea 64 de locuri, iar Partidul Liberal-Democrat (naţionalist) 56, potrivit repartizării mandatelor la acest scrutin proporţional, a anunţat preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Vladimir Ciurov.

Majoritatea absolută în Dumă este de 226 de deputaţi din totalul de 450.

Repartizarea mandatelor deputaţilor a fost calculată după numărarea buletinelor din 96 la sută din secţiile de votare. Rusia Unită obţine 49,54 la sută din voturi, un nivel foarte ridicat dar care reprezintă totuşi un regres de aproape 15 puncte procentuale comparativ cu scrutinul din 2007 (64,3 la sută).

Partidul lui Putin a obţinut 315 mandate în Dumă la alegerile din 2007 şi pierde, prin urmare, majoritatea calificată (de două treimi) care i-a permis modificarea Constituţiei.

Partidul lui Vladimir Putin, Rusia Unită, a câştigat alegerile legislative ruse duminică, obţinând 49,99 la sută din voturi, potrivit rezultatelor obţinute după numărarea buletinelor din 75 la sută din birourile de vot, a anunţat Comisia Electorală Centrală, citata de Mediafax.

După numărarea buletinelor în 75,25 la sută din birourile de vot, Rusia Unită obţine 49,99 la sută din voturi, Partidul Comunist, principala mişcare de opoziţie din Camera inferioară a Parlamentului (Duma), 19,35 la sută, partidul Rusia Dreaptă (centru-stânga) 12,98 la sută, iar Partidul Liberal-Democrat (naţionalist) 11,80 la sută, a precizat comisia.

Rezultatul Rusiei Unite marchează, totodată, o scădere netă de popularitate a formaţiunii lui Putin, care a obţinut 64,3 la sută din voturi la scrutinul precedent din 2007.

Cele mai citite

Benjamin Netanyahu este „dezgustat” de mandatul de arestare cerut de către procurorul-şef al CPI Karim Khan

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât...

Marcel Ciolacu despre altercația dintre Florin Roman și Dan Vîlceanu: E de cascadorii râsului

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți, în cadrul conferinței de presă de la Ankara, despre bătaia din Parlament între doi foști miniștri PNL, Florin...

Momente emoționante pe Anfield! Jurgen Klopp s-a despărțit de FC Liverpool cu o victorie

FC Liverpool a câştigat cu scorul de 2-0 în faţa lui Wolverhampton și a terminat pe poziția a treia în Premier League. La ultimul...
Ultima oră
Pe aceeași temă