33.2 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăInternaționalIsraelul face un abuz grav asupra Associated Press: i-a închis transmisiunea în...

Israelul face un abuz grav asupra Associated Press: i-a închis transmisiunea în direct a acesteia pe tema evenimentelor din Fâşia Gaza

Associated Press a anunţat că oficiali israelieni au confiscat o cameră video şi echipament de emisie aparţinând agenţiei de presă şi au închis transmisiunea în direct a acesteia pe tema evenimentelor din Fâşia Gaza, potrivit rador.ro.

Camera agenţiei Associated Press, amplasată în sudul Israelului, transmitea imagini în direct din nordul Fâşiei Gaza, când oficiali ai Ministerului israelian al Comunicaţiilor au confiscat echipamentul.

Associated Press a comunicat că a primit o bucată de hârtie semnată de ministrul comunicaţiilor, în care agenţia de presă era informată că încalcă noua legislaţie privind transmisiunile în direct din Israel.

Agenţia de presă a calificat închiderea transmisiunii sale drept un abuz al guvernului israelian, în temeiul unei legi aprobate la începutul lunii mai, la scurt timp după ce Israelul a închis toate operaţiunile canalului de ştiri Al-Jazeera în această ţară. Reţeaua cu sediul în Qatar transmite acum ştiri despre Israel din capitala iordaniană, Amman.

SUA nu consideră că Israelul face „genocid” în Gaza, dar trebuie „ să protejeze civilii”

Statele Unite(SUA) nu consideră că Israelul comite un “genocid” în Fâşia Gaza, dar îl îndeamnă pe aliatul lor “să facă mai mult pentru a asigura protecţia civililor” palestinieni, a declarat luni consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan, scrie AFP, potrivit agerpres.ro.

“Considerăm că Israelul poate şi trebuie să facă mai mult pentru a asigura protecţia civililor nevinovaţi. Nu credem că ceea ce se întâmplă în Gaza este un genocid”, a declarat Jake Sullivan într-un briefing de presă.

El a spus că preşedintele Biden depune eforturi pentru a încheia conflictul într-o situaţie regională care “să garanteze securitatea Israelului, deschizând în acelaşi timp calea către un viitor de demnitate şi securitate pentru poporul palestinian, mai degrabă decât a vedea Israelul blocat într-o campanie de contra-gherilă fără sfârşit”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

George Simion a trădat România: Se arată într-un comunicat de presă emis de S.O.S. România

Președintele S.O.S. România, Diana Iovanovici-Șoșoacă, acuză trădarea intereselor naționale de către liderul AUR George Simion a Cedat Teritorii Românești pentru Funcții în Parlamentul European Într-o declarație...

Orezul Cărnos: O Revoluție Alimentară din Coreea de Sud

Seul, Coreea de Sud Într-un mic laborator din Seul, o echipă de oameni de știință sud-coreeni lucrează la un proiect revoluționar care ar putea schimba...

George Simion a trădat România: Se arată într-un comunicat de presă emis de S.O.S. România

Președintele S.O.S. România, Diana Iovanovici-Șoșoacă, acuză trădarea intereselor naționale de către liderul AUR George Simion a Cedat Teritorii Românești pentru Funcții în Parlamentul European Într-o declarație...
Ultima oră
Pe aceeași temă