30.5 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiAlina Gorghiu salută că magistratul Ioana Ancuţa Popoviciu, din dosarul privind accidentul...

Alina Gorghiu salută că magistratul Ioana Ancuţa Popoviciu, din dosarul privind accidentul din localitatea 2 Mai, va fi transferată

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a salutat faptul că magistratul Ioana Ancuţa Popoviciu, care avea în soluţionare la Judecătoria Mangalia dosarul privind accidentul din localitatea 2 Mai, va fi transferată, ea apreciind că “este o uşurare că procedura va continua fără judecătoarea care a creat atâta emoţie negativă în spaţiul public, potrivit agerpres.ro.

“Competenţele ministrului Justiţiei nu implică deloc dosarele de pe rolul curţilor instanţelor din România, nici măcar al instanţei de la Mangalia. Am luat act de solicitarea de transfer, aprobată de secţia de judecători astăzi. Ca atare, vom vedea ce va decide mai departe instanţa de la Mangalia cu privire la procesul în curs. Nu-mi cereţi să mă pronunţ pe dosar, însă, din punctul meu de vedere, este o uşurare că această procedură îşi va urma cursul fără judecătoarea care a creat atâta emoţie negativă în spaţiul public şi mă bucur că există o solicitare de transfer aprobată de secţia de judecători a CSM”, a spus Gorghiu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis, marţi, solicitarea de transfer la Judecătoria Constanţa a Ioanei Ancuţa Popoviciu, judecătoarea care avea în soluţionare la Judecătoria Mangalia dosarul lui Vlad Pascu, şoferul drogat care anul trecut a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai.

Secţia a stabilit că aceasta poate începe activitatea la noua instanţă începând cu data de 1 iunie.

Ioana Ancuţa Popoviciu, judecătoarea din dosarul 2 Mai, se mută la altă instanță. Procesul lui Vlad Pascu se reia de la zero

Consiliul Superior al Magistraturii a admis transferul judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu, care judecă dosarul accidentului de la 2 Mai, de la Judecătoria Mangalia la Judecătoria Constanţa. Astfel, procesul lui Vlad Pascu va fi reluat de la zero.

Secţia a stabilit că aceasta poate începe activitatea la noua instanţă începând cu data de 1 iunie. În aceste condiții, dosarul accidentului de la 2 Mai va fi preluat de un alt magistrat și se va relua de la zero.

Pe 24 aprilie, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a respins propunerea Inspecţiei Judiciare de suspendare din funcţie, până la finalizarea procedurilor disciplinare, a Ioanei Ancuţa Popoviciu din cadrul Judecătoriei Mangalia.

Pe 16 aprilie, Inspecţia Judiciară anunţa că a trimis Consiliului Superior al Magistraturii o propunere de suspendare din magistratură a Ioanei Ancuţa Popoviciu. „Inspectorii judiciari au apreciat că exercitarea în continuare a funcţiei de către judecător ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare şi ar fi de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei”, se preciza într-un comunicat al IJ.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Marocul trimite ajutor medical în Gaza

Marocul trimite 40 de tone de ajutor medical palestinienilor din Gaza, a declarat luni Ministerul de Externe marocan, potrivit Reuters. Ajutorul include echipamente chirurgicale și...

Miliardarul Elon Musk a devenit tată pentru a 12-a oară

Miliardarul Elon Musk a devenit tată pentru a 12-a oară! Fondatorul Tesla, în vârstă de 52 de ani, a primit în liniște un nou membru...

Sora regelui Charles al III-lea se află în spital, după un incident care i-a cauzat o comoție

Prințesa Anne a suferit răni minore și o comoție cerebrală în urma unui incident petrecut la casa ei de la țară, a anunțat Palatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă