1.2 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialUn mort şi trei răniţi după o explozie la o benzinărie din...

Un mort şi trei răniţi după o explozie la o benzinărie din Rusia

Rezervoarele de gaz şi bezină ale unei benzinării au explodat miercuri la Kostroma (la nord de Moscova), provocând moartea unei persoane şi rănirea altor trei,  potrivit Mediafax.

Victimele sunt angajaţi ai unei fabrici de lactate situate în apropiere, afectaţi de căderea unui rezervor de gaz proiectat de explozie. “În cadrul exploziei, una dintre cisterne a fost proiectată în aer şi a căzut prin acoperişul fabricii de lactate. Un zid s-a prăbuşit parţial, iar un angajat a fost ucis şi alţi trei au fost răniţi”, a declarat directorul serviciilor de intervenţie din Kostroma, Aleksandr Lagovski.

Postul public de televiziune Pervîi Kanal a difuzat imagini de la acest accident: o bulă de foc de câteva zeci de metri înălţime, care a proiectat fragmente metalice în împrejurimi. Accidentul s-a produs în timpul transferului gazului petrolier lichefiat, potrivit presei. Rusia s-a confruntat cu o serie de accidente grave în ultimele zile.

Un depozit de muniţie gigantic cu 100.000 de tone de obuze a fost distrus de explozii în lanţ care au durat mai multe zile începând de joi la Başkortostan (sudul munţilor Ural). Acest accident, care a necesitate evacuarea a mii de persoane ce locuiau în împrejurimi, a provocat moartea unei persoane şi rănirea altor aproximativ zece.

În aceeaşi zi, în accidente separate produse în alte regiuni din Rusia, un camion şi o maşină au provocat deraierea şi izbucnirea unui incendiu în cazul unor trenuri de marfă cu produse petroliere, provocând în total trei morţi.

În noaptea următoare, 11 persoane au murit arse de vii într-un autocar după o coliziune produsă în apropiere de Moscova. Un alt accident de acelaşi tip a provocat moartea a şapte persoane în noapte de marţi spre miercuri în regiunea Tver (nord-vest de Moscova).

Cele mai citite
00:00:22

 Biden: Ostaticul israeliano-american a fost eliberat de Hamas

Președintele american Joe Biden a declarat miercuri (29 noiembrie) că ostaticul israeliano-american Liat Beinin a fost eliberat de Hamas după ce a fost răpit...

Echipele Norvegiei și Spaniei au început cu victorii categorice Campionatul Mondial de handbal feminin

Selecţionatele Norvegiei, marea favorită, şi Spaniei au debutat cu victorii categorice, miercuri, la Campionatul Mondial de handbal feminin, care are loc în Danemarca, Norvegia...

Consulul general al României la Cernăuți a acordat diplome de excelență jurnaliștilor români de război

Consulul general al României la Cernăuţi, Irina-Loredana Stănculescu, le-a acordat, miercuri, în cadrul unei ceremonii cu prilejul Zilei Naţionale a României, diplome de excelenţă...
Ultima oră
Pe aceeași temă