30.5 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialTecău, eliminat de ziua lui

Tecău, eliminat de ziua lui

Constănţeanul a cedat în turul secund al competiţiei de Mare Şlem, Australian Open, chiar în ziua în care a împlinit 28 de ani.

Jucătorul de tenis Horia Tecău a împlinit, sâmbătă, 28 de ani. Sărbătorirea zilei de naştere a fost însă stricată de prestaţia din turul secund de la Australian Open, unde a participat alături de Max Mirnyi, în proba de dublu. Australian Open a fost doar al doilea turneu al acestei perechi, după ce a ajuns până în finala probei de dublu la Sydney.

De această dată, cei doi s-au oprit în turul secund după ce au fost învinşi de către dublul format din Marcos Baghdatis (Cipru) şi Grigor Dimitrov (Bulgaria).

Dublul româno-bielorus a început bine partida şi şi-a adjudecat primul set al întâlnirii cu scorul de 6-3. Adversarii lui Tecău şi Mirnyi au revenit în joc după ce au reuşit să câştige setul secund, cu acelaşi scor cu care pierduse actul inaugural. S-a ajuns astfel în decisiv, un set în care constănţeanul şi partenerul său au rămas practic fără replică.

Baghdatis şi Dimitrov au câştigat decisivul cu 6-2 şi merg astfel în optimi, în timp ce Tecău şi Mirnyi părăsesc întrecerea. Cei doi erau cotaţi cu a patra şansă la victoria finală.

Horia are 13 turnee câştigate la dublu în carieră, dintre care zece alături de Lindstedt (2012 – Bucureşti, s-Hertogenbosch, Bastad, Cincinnati, 2011 – Bastad, Casablanca, 2010 – New Haven, Bastad, s-Hertogenbosch şi Casablanca). Horia a mai câştigat în 2011 alături de Victor Hănescu (Acapulco) şi belgianul Dick Norman (Zagreb), iar în 2010 alături de Marcus Daniell (Auckland).

Pentru ca dezastrul să fie complet, Tecău a pierdut şi la dublu-mixt, probă în care anul trecut a ieşit câştigător. Tecău şi americanca Bethanie Mattek-Sands au fost eliminaţi încă din primul tur.Cei doi au fost învinşi cu 6-4, 7-6 (7/5), 10-8 de perechea cehă Lucie Hradecka/Frantisek Cermak, într-o partidă disputată duminică.

11 finale pierdute

În cariera sa, Horia Tecău a jucat în mare parte alături de suedezul Robert Lindstedt, mai exact, trei ani. Cei doi s-au despărţit la finele anului trecut şi Tecău a ales să-şi continue cariera alături de Mirnyi. Până la finala jucată şi pierdută alături de Mirnyi, la Sydney, Tecău a mai disputat alte 11 finale pe care le-a cedat: Rotterdam, Madrid şi Wimbledon, 2011 la Beijing, Washington, Wimbledon, s-Hertogenbosch, Brisbane, 2010 la Wimbledon, toate alături de Lindstedt, şi în 2009 la Stuttgart (alături de Hănescu) şi la Kitzbühel (pereche cu Andrei Pavel).

28 de ani a împlinit Horia Tecău în ziua în care a pierdut la Australian Open.

Cele mai citite

FOTO și VIDEO. Incendiu la un centru comercial din Ploiești

Un ansamblu care include magazine şi alţi operatori economici din Ploieşti a fost cuprins de un incendiu, în această dimineaţă, fiind emis mesaj RO-ALERT...

România-Olanda în optimi de finală la EURO 2024. Tabloul complet al meciurilor din optimi

S-a decis tabloul complet al optimilor de finală de la EURO 2024. Cu siguranţă, cea mai aşteptată partidă pentru noi este duelul România –...

Cisiordania: Un soldat israelian a fost ucis și unul rănit în timpul unui raid militar

Un soldat israelian a fost ucis şi unul a fost grav rănit în timpul unui raid militar în Cisiordania, a anunţat armata, citată de...
Ultima oră
Pe aceeași temă