29.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăPoliticăMircea Geoană: Preşedintele României trebuie să fie deasupra partidelor

Mircea Geoană: Preşedintele României trebuie să fie deasupra partidelor

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, consideră că preşedintele României trebuie să fie deasupra partidelor politice şi să nu depindă de vreo formaţiune politică, punctând că 2024 este anul independenţilor şi este „decis” să îşi păstreze „această preferinţă”.

„Cred că preşedintele României trebuie să fie deasupra partidelor, să lucreze cu partidele, evident, dar nu trebuie să aparţină, să depindă de vreun partid politic, pentru că, prin definiţie, trebuie să facă un rol de unificare a naţiunii, nu de reprezentare la vârful statului român a unui partid sau a altuia”, a declarat Mircea Geoană, joi, la Cluj.

Întrebat dacă a fost contactat de PSD sau de PNL pentru a candida din partea lor pentru alegerile prezidenţiale, Mircea Geoană a negat şi a spus că anul electoral 2024 este al independenţilor.

„Nu am astfel de conversaţii, ştiţi bine care este poziţia mea, cred că această conversaţie despre data alegerilor prezidenţiale este o discuţie care în spate are o altă problemă legată de candidaţii din cele două partide şi sper din toată inima ca cât mai curând să fie claritate asupra acestui subiect şi, din punctul meu de vedere, anul 2024 este anul independenţilor în politica românească şi sunt absolut hotărât să-mi păstrez această preferinţă”, a precizat Mircea Geoană.

El a fost prezent, joi, la Cluj-Napoca, unde a participat la deschiderea celei de-a doua zile a evenimentului de business şi tehnologie „Techsylvania”, iar apoi a participat la dezbaterea „România în Europa. Centru vs. Periferie”, organizată de Mişcarea „România Renaşte!”.

Mircea Geoană susține că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din Europa

Sâmbătă, la Congresul Studenților din România, desfășurat la Palatul Parlamentului, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a făcut o declarație tranșantă privind sistemul de vot din România. Geoană a afirmat că sistemul de vot românesc este cel mai primitiv din toată Europa. Această afirmație subliniază nevoia urgentă de modernizare și reformă a procesului electoral din România pentru a asigura o reprezentare mai corectă și eficientă a cetățenilor.

„Implicarea în viaţa cetăţii, schimbarea în bine a destinului naţiunii noastre nu se face doar prin participarea la vot. Se face prin implicare şi presiune pusă permanent pe decidentul politic. Pentru că, dacă l-ai votat pe X sau pe Y sau pe Z, indiferent de preferinţa ta politică, în clipa în care tu ai pus ştampila… Apropo, sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. Nu există ţară în Europa în care să ai buletine de vot care să nu fie înseriate, să nu ştii cine le-a tipărit şi automat, de multe ori să nu ştii cine le numără”, a declarat Mircea Geoană.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă