29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInternaționalZeci de copii bolnavi de cancer au ajuns din Gaza în Egipt

Zeci de copii bolnavi de cancer au ajuns din Gaza în Egipt

Aproximativ 21 de copii bolnavi de cancer au fost transferaţi din Gaza în Egipt. Este prima dată în aproape două luni când pacienţi palestinieni au părăsit acest teritoriu, după cum a declarat un reprezentant al Semilunii Roşii egiptene din Sinaiul de Nord, potrivit Pro TV.

Pacienţii au fost transferaţi prin punctul de trecere Kerem Shalom sub supravegherea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Ei urmează să fie internaţi în unităţi medicale egiptene pentru tratament, a precizat reprezentantul.

La 7 mai, Israelul a preluat controlul la Rafah, punctul de trecere a frontierei între Fâşia Gaza şi Egipt, o operaţiune care a condus la blocarea circulaţiei persoanelor şi a livrărilor de ajutoare.

De atunci, Egiptul a declarat în mod repetat că nu va coordona transporturile de ajutoare prin Rafah până la retragerea forţelor israeliene.

La sfârşitul lunii mai, Cairo a reluat livrarea de ajutoare prin punctul de trecere Kerem Shalom controlat de Israel, în urma unui acord încheiat între Egipt şi Statele Unite.

UNICEF: Gaza „cel mai periculos loc din lume pentru a fi copil”

Directorul executiv al UNICEF, Catherine Russell, a spus că niciun loc nu este sigur în Fâșia Gaza și că sunt în mod special îngrijorați de rapoartele privind numărul tot mai mare de copii strămutați care au fost separați de familiile lor de-a lungul coridoarelor de evacuare din sud sau care au ajuns neînsoțiți la spitale pentru ingrijire medicală, potrivit Reuters.

Directorul executiv al UNICEF, Catherine Russell, a declarat pentru Consiliul de Securitate al ONU că peste 5.300 de copii palestinieni ar fi fost uciși din 7 octombrie – când militanții palestinieni ai Hamas au atacat Israelul, ucigând 1.200 de oameni și luând ostatici, majoritatea civili.

Israelul și-a concentrat represaliile împotriva Hamas în Gaza, un teritoriu de 2,3 milioane de oameni.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă