30.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialSuceava: Două incendii, din cauza unui scurtcircuit

Suceava: Două incendii, din cauza unui scurtcircuit

Două incendii s-au produs, joi, în Suceava, din cauza unui scurt circuit. Primul incendiu a avut loc la un atelier de tâmplărie din comuna Dorna Arini, iar al doilea la hala unui gater din Sadova, informează Mediafax.

Pompierii militari din Vatra Dornei au intervenit, joi, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un atelier de tâmplărie, din comuna Dorna Arini. La sosirea echipajelor ardeau clădirea atelierului şi acoperişul şi mansarda centralei termice, existând pericolul ca focul să se propage la alte clădiri şi bunuri ale societăţii comerciale administratoare, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.

Clădirea atelierului de tâmplărie a ars pe o suprafaţă de aproximativ 450 de metri pătraţi. De asemenea, în incendiu au mai ars acoperişul şi mansarda centralei termice pe o suprafaţă de 50 de metri pătraţi, scule şi utilaje de tâmplărie.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit, produs de motoare electrice lăsate sub tensiune.

Prin intervenţia pompierilor s-au salvat trei uscătorii de lemn, o hală pentru depozitare, produse finite din lemn, două autoturisme, o remorcă transport buşteni, un motostivuitor, o volă, un ifron şi aproximativ 350 de metri pătraţi de cherestea.

Al doilea incendiu a avut loc la hala unui gater ce aparţine unei firme de prelucrare a lemnului din comuna suceveană Sadova, iar pentru lichidarea flăcărilor au intervenit pompierii militari din Câmpulung Moldovenesc şi pompierii voluntari din Sadova.

La sosirea echipajelor, ardea hala gater, construită din lemn şi acoperită cu tablă, existând pericolul de propagare la un depozit de cherestea, precum şi la casele şi anexele gospodăreşti aflate în imediata apropiere.

În incendiu au ars hala gater pe o suprafaţă de 250 de metri pătraţi, tâmplărie din lemn, doi metri cubi de cherestea şi instalaţia electrică.

Flăcările au degradat mai multe scule şi utilaje folosite pentru prelucrarea lemnului şi circa 250 de metri pătraţi de tablă.

Potrivit ISU Suceava, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs de un motor cu defecţiuni sau suprasolicitat, iar prin intervenţia pompierilor au fost salvate depozitul de cherestea, o volă, un TAF şi gospodăriile învecinate.

Cele mai citite

Spargere ca-n filme în SUA. 20 de hoți au jefuit un magazin de bijuterii într-un minut jumate

Jaf inedit în California, Statele Unite. Imaginile de supraveghere ale unui magazin de bijuterii arată 20 de hoţi care sparg vitrinele şi iau tot...

Aurelian Pavelescu și-a anunțat candidatura la președinție

Preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), Aurelian Pavelescu, şi-a anunţat sâmbătă candidatura la alegerile prezidenţiale din acest an. Acesta a arătat că va candida...

EURO 2024. Dan Negru reacționează în scandalul momentului: “Suntem de mâna a doua”

Dan Negru, vedeta de la Kanal D, a reacționat la scandalul momentului: faptul că PRO TV, televiziune cu 60 de milioane de euro profit...
Ultima oră
Pe aceeași temă