22.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialSoldaţii britanici ar putea fi retraşi din Afganistan din 2011

Soldaţii britanici ar putea fi retraşi din Afganistan din 2011

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a declarat – pentru BBC – că trupele britanice detaşate în Afganistan ar putea să înceapă retragerea anul viitor, “ţinând cont şi de condiţiile din teren”.

Cameron a făcut această afirmaţie în condiţiile în care preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, anunţase un calendar al retragerii soldaţilor american care să înceapă cu iulie 2011.

Premierul britanic a efectuat marţi prima sa vizită oficială în SUA, de la preluarea mandatului.

Tot marţi, în cadrul conferinţei internaţionale găzduite de capitala Afganistanului, Kabul, oficialii ţării gazdă, alături de înalţi reprezentaţi ai SUA sau ONU au stabilit ca din 2014 securitatea statului afgan să fie asigurată doar de forţele naţionale.

Legat de această tranziţie, David Cameron a precizat că un eventual start al retragerii britanice din Afganistan în 2011 va depinde de succesul cu care se va face transferul de securitate de la forţele internaţionale la cele afgane în cele 34 de provincii ale ţării.

“Oamenii din Marea Britanie ar trebui să ştie că nu vom mai fi în Afganistan în 2015. Este important să oferim o dată limită”, conchide David Cameron.

Cele mai citite

Boeing anunță că își încetinește producția modelul 737

Boeing le-a spus furnizorilor că amână cu trei luni producție sa de avioane 737, au declarat două surse din industrie, deoarece continuă să se...

Tudor Chirilă: “Ce conteazǎ câteva mii de voturi furate când viitorul arată aşa de bine”

Tudor Chirilă a tras primele concluzii după ce George Tuță a câștigat alegerile în Sectorul 1 al Capitalei. Într-o postare pe pagina sa de...

Elena Lasconi își anunță candidatura la șefia USR

Elena Lasconi, primarul reales din Câmpulung, și-a anunțat candidatura la șefia USR, după ce în prealabil a spus că vrea să se asigure că...
Ultima oră
Pe aceeași temă