3.5 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeSpecialŞeful CJ Galaţi, mușcat de un tigru siberian

Şeful CJ Galaţi, mușcat de un tigru siberian

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, a fost zgâriat, joi, la mâna stângă, de un pui de tigru siberian adus recent la Grădina Zoologică, informează Mediafax.

”M-am jucat cu un nou patruped al Galaţiului şi m-a zgâriat puţin. Nu a fost o muşcătură, el este foarte drăguţ, are şapte luni şi are 40 şi ceva de kilograme. Îl cheamă Todo. Eram cu mânuşi groase, dar cu o gheară m-a zgâriat la mână. Nu era agresiv, e foarte blând şi foarte drăguţ. Din entuziasmul lui s-a întâmplat”, a afirmat Bacalbaşa.

Preşedinte CJ Galaţi a mai spus că nu îşi face probleme din cauza rănii,  și a precizat că se va vindeca foarte repede, fiind vorba despre o zonă puternic vascularizată.

”Este o leziune cutanată, sângerândă, pentru că mâna este bine vascularizată, dar asta înseamnă că şi cicatrizarea va fi uşoară”, a afirmat Nicolae Bacalbaşa.

Bacalbaşa a mai spus că puiul de tigru a fost adus de la Târgu Mureş la Grădina Zoologică din Galaţi, pentru că aici dispune de condiţii mult mai bune, având la dispoziţie un spaţiu mai mare.

Totuşi, potrivit lui Baclabaşa, mai sunt necesare unele avize pentru funcţionare.

”Grădina e gata, în iunie vrem să o deschidem, dar mai sunt de rezolvat însă lucruri birocratice, hârtii de la mediu…Dacă nu se rezolvă, mă duc la ministru cu tot riscul de a fi acuzat de trafic de influenţă”, a spus, glumind, preşedintele CJ Galaţi.

În acest moment, Grădina Zoologică din Galaţi, situată în Pădurea Gârboavele, la circa 20 de kilometri de oraş, nu poate fi vizitată de public, deoarece în urmă cu patru ani Consiliul Judeţean a început un amplu proiect de modernizare a acesteia, astfel că a fost închisă, ulterior stabilindu-se că este nevoie şi de un nou gard de împrejmuire care a fost între timp terminat.

Cele mai citite

Studiu: Cât vor cheltui românii de Crăciun?

Cum ultimele zile ale sezonului de cumpărături pentru sărbători se apropie, un sondaj realizat de Klarna, rețeaua globală de plăți și destinație de cumpărături...

Realitatea „României Educate”: Una din patru școli nu are apă curentă, ori are WC-ul în curte

Mult mediatizatul program de suflet al președintelui Klaus Iohannis, „România Educată” este doar un document de fațadă, pentru că realitatea din școlile românești...

Cele trei condiții puse de Austria pentru a accepta România în Air Schengen

Austria a pus trei condiții pentru ca România să fie primită în Schengen, însă doar pentru transportul pe cale aeriană. Frontierele terestre constituie un...
Ultima oră
Pe aceeași temă