36.4 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInternaționalEgiptul cere Israelului să se retragă de la punctul de trecere Rafah

Egiptul cere Israelului să se retragă de la punctul de trecere Rafah

Oficiali din Statele Unite, Israel și Egipt au încheiat duminică o întâlnire la Cairo, iar Egiptul și-a menținut poziția conform căreia Israelul trebuie să se retragă din partea palestiniană a punctului de trecere Rafah pentru ca acesta să fie liber din nou, au declarat două surse de securitate egiptene, potrivit Reuters.

Israelul a confiscat punctul de trecere din partea Gaza în luna mai, în timpul ofensivei sale în orașul Rafah, situat la marginea sudică a enclavei, ceea ce a provocat furia Egiptului, care a declarat că nu va mai coopera cu Israelul pe această arteră crucială pentru intrarea ajutoarelor în fâșie și evacuările din aceasta.

Sursele de securitate egiptene au declarat că întâlnirea de duminică a fost pozitivă, în ciuda faptului că nu s-a ajuns la un acord privind redeschiderea punctului de trecere. Delegația egipteană prezentă la întâlnire a declarat că ar fi deschisă la prezența unor observatori europeni la graniță pentru a supraveghea funcționarea acesteia de către autoritățile palestiniene, dacă autoritățile palestiniene sunt de acord să reia activitatea.

Oficialii israelieni și americani au declarat că vor lucra rapid pentru a elimina obstacolele din calea funcționării punctului de trecere, au declarat sursele egiptene.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă