24.6 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialRomânia, în grupă cu Grecia. Ne luăm bilet de avion spre...

România, în grupă cu Grecia. Ne luăm bilet de avion spre Franţa?

Naţionala de fotbal a României şi-a aflat adversarele din turneul de calificare la Campionatul European de Fotbal 2016, organizat de Franţa. În urma tragerilor la sorţi, care au avut loc azi, la Nisa, România a fost repartizată în grupa F, împreuna cu adversare precum Ungaria şi Grecia. 

Grupa F: Grecia (cap de serie), România, Ungaria, Finlanda, Irlanda de Nord, Insulele Faraoe.

Având în vedere sistemul de calificare folosit de UEFA România are şanse foarte mari să prindă europeanul de fotbal. Dacă în grupele de calificare la CM 2014 obiectivul României era un loc trei, reuşind în cele din urmă să ajungă la baraj, unde a fost învinsă de Grecia, de această dată obiectivul lui Piţurcă este calificarea la Euro 2016.

Ciprian Marica declara zilele trecute că el crede în şansa României de a se califica la Campionatul European de Fotbal, asta în condiţiile în care fotbalistul credea că tricolorii vor avea adversari mult mai dificili, precum Olanda. Grecia este singurul adversar din grupa F care ar putea încurca România, însă ungurii pot pune şi ei mari probleme, mai ales la Budapesta. Cel mai uşor adversar este de departe Insulele Feroe.

Dorinţa de calificare la Euro a Ungariei este una foarte mare, ţara vecină nemaireuşind să ajungă la un turneu final de la Cupa Mondială din 1986. Astfel că întâlnirile cu ungurii se anunţă unele mult mai dificile decât cele din cadrul turneului de calificare la CM 2014, când România a învins Ungaria la Bucureşti cu 3-0, după un 2-2 la Budapesta. Dacă în turneul de calificare pentru Mondial ungurii erau resemnaţi în faţa unui nou eşec, de această dată sunt conştienţi de faptul că se pot califica chiar şi de pe locul al treilea, ceea ce îi va face mult mai motivaţi.

Istoric România la europeanul de fotbal: 118 meciuri jucate, 55 victorii, 34 egaluri, 29 înfrângeri. Ultimul turneu final la care a participat România este EURO 2008, asta după ce la europeanul din 2000 ajungea până în sferturile competiţiei. Ediţia din Franţa este cea de a cincisprezecea a europeanului de fotbal, până acum cele mi multe titluri câştigându-le Germania şi Spania, câte 3 de fiecare.

Vezi aici componenţa grupelor din preliminariile Euro 2016

Sistemul de calificare la Euro 2016

La turneul final, care se va desfăşura în Franţa, în 2016, vor participa echipele care vor tremina pe primele două locuri în grupe, cel mai bun loc 3, celelalte echipe de pe locul trei, calificate în urma barajului plus ţara organizatoare, calificată automat, Franţa.

Cele mai citite

Când începe termenul de preaviz?

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) din România a emis o decizie care stabilește când începe termenul de preaviz, anunță o știre publicată...

Achiziția avioanelor F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică pe 50 de ani

Achiziția avioanelor militare F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică a României pentru următorii 50 de ani, afirmă un comunicat...

Cum să alegi bateria potrivită pentru panoul tău fotovoltaic

Într-o lume unde există o evoluție a energiei regenerabile, cunoașterea elementelor esențiale ale sistemelor fotovoltaice este vitală. Articolul de față evidențiază factorii pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă