17.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialRevoluţia gastronomică

Revoluţia gastronomică

Maeştrii bucătari îşi vor proba măiestria şi noile reţete într-o competiţie găzduită în Remetea Mare.

Localitatea Remetea Mare, de lângă Timişoara, găzduieşte, la sfârşitul săptămânii în curs, o inedită competiţie gastronomică între bucătarii şi cofetarii din toată ţara. Artiştii bucătăriei se vor întrece în trei probe de concurs pentru a prepara reţete cât mai apetisante, iar cel mai iscusit, care va ridica mâncarea la rang de artă, va pleca acasă cu „Cupa Banatul”. „În această zonă nu s-a mai organizat o asemenea competiţie şi aş vrea o revoluţie gastronomică în Banat. Au răspuns invitaţiei unii dintre cei mai vestiţi maeştri bucătari din ţară, care au adunat numeroase premii naţionale şi internaţionale”, spune Alexandru Naghi, directorul Sucursalei Timiş a Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism. Scopul evenimentului este acela de a relansa turismul gastronomic în Banat.

 

 

Cele mai citite

Clienţii Raiffeisen din Rusia nu vor mai putea efectua plăţi în dolari din 10 iunie

Subsidiara din Rusia a grupului bancar austriac Raiffeisen Bank International a anunţat miercuri că plăţile iniţiate în dolari nu vor mai fi disponibile începând...

Egiptenii antici ar fi încercat să trateze cancerul în urmă cu 4.000 de ani

Tăieturi subțiri pe un craniu din Egiptul Antic, vechi de 4.000 de ani, arată că s-ar fi încercat tratarea cancerului. Două cranii care datează...

Cum va arăta sezonul estival în 2024? Prețul mediu pentru o noapte de cazare pe timpul verii începe de la 500 de lei

Turiștii români se pregătesc pentru debutul sezonului de vară, mai ales după o perioadă cu temperaturi schimbătoare. Potrivit  platformei hoteliere online Travelminit.ro, aceștia au...
Ultima oră
Pe aceeași temă