33.8 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăSportFotbalBarcelona are un nou antrenor. Germanul Hansi Flick a semnat cu catalanii

Barcelona are un nou antrenor. Germanul Hansi Flick a semnat cu catalanii

Este oficial! După săptămâni de speculații, germanul Hansi Flick a semnat cu FC Barcelona.

Hansi Flick a semnat un contract valabil pentru două sezoane cu FC Barcelona, înlocuindu-l pe banca tehnică a catalanilor pe Xavi. Deși Xavi fusese reconfirmat în funcție, a fost demis de președintele Joan Laporta. Barcelona devine astfel a treia echipă din cariera de antrenor principal a lui Hansi Flick.

”E momentul nostru. Flick e aici”, a fost mesajul transmis de Barcelona pe social media.

Cariera anterioră a lui Hansi Flick

  1. Bayern Munchen (Noiembrie 2019 – Iunie 2021):
    • Hansi Flick a debutat ca antrenor principal la Bayern Munchen, unde a avut un succes remarcabil. Sub conducerea sa, Bayern a câștigat multiple trofee, inclusiv Liga Campionilor UEFA în sezonul 2019-2020, Bundesliga și Cupa Germaniei.
    • Performanțele sale impresionante la Bayern au consolidat reputația sa de antrenor de top.
  2. Echipa Națională a Germaniei (Iulie 2021 – Septembrie 2023):
    • După plecarea de la Bayern, Flick a preluat echipa națională a Germaniei, cu obiectivul de a readuce echipa în fruntea fotbalului mondial.
    • Deși a avut momente de succes, mandatul său s-a încheiat în septembrie 2023, lăsându-l liber pentru noi oportunități.

Decizia de a-l înlocui pe Xavi a fost una surprinzătoare, având în vedere reconfirmarea sa recentă. Totuși, Joan Laporta a considerat că este momentul pentru o schimbare radicală pentru a revitaliza echipa. Hansi Flick va avea sarcina de a revitaliza echipa și de a o readuce în topul fotbalului european. Barca se confruntă cu provocări atât în La Liga, cât și în competițiile europene, iar experiența și succesul anterior al lui Flick sunt văzute ca esențiale pentru atingerea acestor obiective.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

UE sprijină planul de înghețare a activelor pentru a ajuta Ucraina, stârnind furia Ungariei

Guvernele Uniunii Europene au convenit să utilizeze 1,4 miliarde de euro (1,50 miliarde de dolari) din profiturile provenite din activele rusești înghețate pentru arme...

FOTO. Accident între un autocar și un autocamion. A fost activat Planul Roșu

Un accident în care sunt implicate un autocar şi un camion s-a produs, în această dimineaţă, la Porumbacul de Sus, fiind activat Planul Roşu.Potrivi...

Munca și drogurile

Deviza  ”civilizației spectacolului”  în care trăim ar trebui să fie ”nimic nu e ceea ce pare”. Cu toate că sunt la modă minivacanțele și...
Ultima oră
Pe aceeași temă