28.5 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăSocialEvenimentTraficanți de droguri prinși la Sibiu. Vindeau cu sume cuprinse între 100...

Traficanți de droguri prinși la Sibiu. Vindeau cu sume cuprinse între 100 și 140 lei

La data de 28 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sibiu, au dispus reținerea a trei inculpați, acuzați de comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și efectuare fără drept de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată.

Infracțiunile au fost comise în perioada octombrie 2023 – mai 2024. Inculpații au procurat, deținut, intermediat și vândut substanțe psihoactive, precum 2-CMC și 2 MMC. Aceste substanțe au fost vândute consumatorilor din județul Sibiu la prețuri cuprinse între 100 și 140 lei per plic. Doi dintre inculpați au fost implicați și în deținerea și comercializarea de cantități de cannabis.

Comunicatul DIICOT

La data de 28.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sibiu au dispus reținerea a 3 inculpați, cercetați pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și efectuare fără drept de operaţiuni cu substanţe  susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată.

Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada octombrie 2023 – mai 2024, aceștia  au procurat, deținut, intermediat și vândut diferite cantități de substanțe psihoactive (2-CMC și 2 MMC) către consumatori din județul Sibiu, cu sume cuprinse între 100 și 140 lei pentru un plic. 

De asemenea, din probatoriul administrat a rezultat faptul că doi dintre inculpați, în același interval de timp, au deținut și comercializat și cantități de drog de risc (canabis).

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost identificate și ridicate o cantitate de peste 100 grame substanță pulverulentă,  39 de plicuri tip ziplock conținând substanță psihoactivă sub formă cristalină, pregătite pentru comercializare,  aproximativ 300 plicuri autosigilante noi, cântare de mare precizie, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu cu propunerea de arestare preventivă inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Sibiu. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Alegerile anticipate din Franța i-au oferit Londrei titlul de cea mai mare piață de capital, după valoare

Scena politică din Franța, unde vor avea loc alegeri anticipate la finalul lunii iunie, a ajutat Bursa de Valori din Londra să detroneze Parisul...

Codurile galben și portocaliu de caniculă, extinse

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis noi avertizări Cod Galben şi Cod portocaliu de căldură extremă, valabile în toată ţara pe parcursul următoarelor două...

Multimilionarii Ucrainei, învinși de săracii lui Edi

Înaintea primului meci din Campionatul European, de la München, presa din Ucraina spunea că echipa României este „foarte slabă, formată din jucători de Serie B...
Ultima oră
Pe aceeași temă