33.8 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăMediuÎn New Delhi s-a înregistrat o temperatură record

În New Delhi s-a înregistrat o temperatură record

Miercuri, autoritățile indiene au anunțat că New Delhi a atins un nou record național de temperatură, cu 52,3°C. Acest record a fost înregistrat la marginea orașului New Delhi, în Mungeshpur, de către serviciul meteorologic indian, depășind cu peste 1 grad precedentul record național înregistrat în deșertul Rajasthan.

Creșterea dramatică a temperaturilor evidențiază intensificarea schimbărilor climatice și efectele grave pe care le are asupra regiunilor deja afectate de căldură extremă. Temperaturile extrem de ridicate pot provoca probleme serioase de sănătate publică, inclusiv deshidratare, insolație și alte complicații legate de căldură.

Meteorologii indieni au semnalat deja temperaturi record pentru regiunea New Delhi marţi, când s-au înregistrat 49,9°C, scrie Agerpres.

Autorităţile locale au emis un cod roşu de alertă pentru cei peste 30 de milioane de locuitori din New Delhi.

În mai 2022, termometrele au înregistrat 49,2 grade Celsius în anumite cartiere ale capitalei Indiei, a relatat în acel an presa indiană.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 852: Țara vecină anunță întreruperi de curent pe întreg teritoriul

Ucraina prevede întreruperi parţiale de curent electric pe tot parcursul zilei de astăzi în întreaga ţară, a anunţat operatorul Ukrenergo, explicând că reţeaua cunoaşte...

Netanyahu, despre când s-ar putea încheia luptele din Rafah

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a afirmat seara trecută că luptele "intense" împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, unde armata...
Ultima oră
Pe aceeași temă