30.5 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăInternaționalBelgia face percheziții la domiciliul și birourile unui consilier al unui deputat...

Belgia face percheziții la domiciliul și birourile unui consilier al unui deputat UE, în urma unor suspiciuni privind propaganda rusă

Anchetatorii belgieni au percheziționat miercuri locuința și birourile unui asistent al Parlamentului European, despre care procurorii spun că ar fi putut juca un rol în răspândirea propagandei rusești înainte de alegerile pentru Adunarea UE, notează Reuters.

Anchetatorii au percheziționat reședința asistentului din Bruxelles, precum și biroul său de la Parlamentul European din această localitate, au declarat procurorii federali, în timp ce autoritățile judiciare franceze au percheziționat biroul său de la Adunarea Uniunii Europene din Strasbourg.

Procurorii au declarat că perchezițiile au făcut parte dintr-o anchetă privind o posibilă interferență rusă prin care membrii Parlamentului European au fost abordați și plătiți pentru a promova propaganda rusă prin intermediul site-ului de știri Voice of Europe.

„Există indicii că angajatul Parlamentului European în cauză a jucat un rol semnificativ în acest sens”, au precizat procurorii într-o declarație.

Procurorii nu au dat numele angajatului și nici al deputatului pentru care lucra persoana respectivă.

Agenția olandeză de știri ANP a declarat că angajatul era un asistent al deputatului olandez Marcel De Graaff, din partidul naționalist de dreapta și antiimigrație Forum voor Democratie.

De Graaff a declarat pe platforma de socializare X că a aflat din presă că locuința și biroul unui asistent au fost percheziționate și că nici el și nici asistentul nu au fost contactați de autorități.

„Pentru mine, totul este o surpriză totală”, a scris el.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

OUT din primul tur. Sorana Cîrstea părăsește turneul de la Eastbourne

Sorana Cîrstea (29 WTA) a fost eliminată de Anhelina Kalinina (44 WTA) în prima rundă a turneului WTA 500 de la Eastbourne. Kalinina, venită din...

Diana Şoşoacă va fi candidatul partidului S.O.S la preşedinţia României

Comitetul Național al Partidului S.O.S. România a decis cu unanimitate ca președintele formațiunii, Diana Iovanovici-Șoșoacă, să fie candidatul partidului la președinția României în alegerile...

Netanyahu, despre când s-ar putea încheia luptele din Rafah

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a afirmat seara trecută că luptele "intense" împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, unde armata...
Ultima oră
Pe aceeași temă