22.4 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăEconomieEconomie internăClienţii Raiffeisen din Rusia nu vor mai putea efectua plăţi în dolari...

Clienţii Raiffeisen din Rusia nu vor mai putea efectua plăţi în dolari din 10 iunie

Subsidiara din Rusia a grupului bancar austriac Raiffeisen Bank International a anunţat miercuri că plăţile iniţiate în dolari nu vor mai fi disponibile începând din data de 10 iunie, motivul fiind modificarea cerinţelor băncilor corespondente, transmite Reuters.

Anterior, o sursă a dezvăluit pentru Reuters că banca austriacă, criticată pentru că derulează în continuare operaţiuni în Rusia la doi ani după invazia din Ucraina, a fost avertizată în scris de către Trezoreria americană că accesul său la sistemul financiar american ar putea fi restricţionat.

Subsidiara din Rusia a RBI a precizat miercuri că transferurile iniţiate (outgoing) în dolari vor fi oprite din 10 iunie, iar această modificare îi va afecta pe toţi clienţii băncii. “Nu există restricţii cu privire la plăţile primite (incoming) în dolari. De asemenea, restricţiile nu se aplică altor valute”, a informat subsidiara într-un comunicat de presă.

Plăţile efectuate până vineri, 7 iunie, la ora locală 16:00 (13:00 GMT) vor fi efectuate, a adăugat banca. “Vom încerca să vă avertizăm cât mai mult în avans posibil, ţinând cont de modificarea continuă a condiţiilor de pe piaţă”, a mai informat subsidiara din Rusia a RBI.

Afacerile din Rusia ale RBI sunt foarte profitabile dar au prejudiciat imaginea grupului austriac. Un oficial de rang înalt din Trezoreria SUA a recunoscut că băncile occidentale se confruntă cu “dificultăţi semnificative” în procesul de ieşire din Rusia, dar a adăugat că băncile nu ar trebui să caute să îşi extindă afacerile ruseşti, cum face Raiffeisen.

Cristina
Cristina
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă