25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Noul preşedinte al CSM, Oana Schmidt-Hăineală: Alegerea mea a deranjat...

REVISTA PRESEI. Noul preşedinte al CSM, Oana Schmidt-Hăineală: Alegerea mea a deranjat anumiţi politicieni

“Premierul îi critică pe organizatorii Festivalului Enescu. Victor Ponta: Are un buget pentru o ţară bogată”, titrează Cotidianul în ediţia de vineri: “Premierul Victor Ponta i-a criticat voalat pe organizatorii Festivalului George Enescu.

‘Unul din motivele pentru care avem atât de multe datorii este faptul că există încă practica, a existat până în acest an, de a angaja cheltuieli fără să ai bani. Sunt cheltuieli bune şi frumoase pe care le salut. Zilele acestea am aflat bugetul Festivalului ‘George Enescu’, un buget impresionant şi pentru o ţară bogată… E important pentru România să aibă un festival şi îl vom sprijini şi e o mândrie, era şi mai important să fie şi banii atunci când faci cheltuielile. Dar e o practică veche în România pe care trebuie să o oprim, întâi să existe banii şi după aceea faci contractele, nu invers”, a declarat joi, premierul Victor Ponta, în cadrul unei conferinţe de presă pe tema ‘Stării naţiunii'”.

Evenimentul zilei redă un interviu cu noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schmidt-Hăineală – “Alegerea mea a deranjat anumiţi politicieni”: “Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul Oana Schmidt-Hăineală, a acordat un interviu în care vorbeşte despre punctul fierbinte al actualităţii: bătălia pentru controlul asupra Justiţiei.

‘Cu certitudine a deranjat pe foarte multă lume şi, cu siguranţă, a deranjat o anumită zonă a politicului. Este suficient să… eu nu mă uit la televizor sau dacă o fac mă uit la filme. Evit să privesc ştirile, iar anumite canale de ştiri le evit cu desăvârşire, dar asta nu înseamnă că nu citesc notele de presă. Sincer, ceea ce văd acolo din partea unui anumit trust media este demn de Goebbels şi de Ministerul propagandei şi iluminării din timpul celui de-al treilea Reich. A nu se înţelege că suntem în al treilea Reich, că nu suntem, din fericire, şi nici nu va mai fi, cred că, omenirea vreodată. Dar genul de manipulări mediatice care se practică de către un anumit trust de presă, agresivitatea şi energia pe care o consumă sunt demne de o cauză mult mai nobilă decât asta. Sincer, din partea mea n-au decât să facă ce vor. Niciunul dintre membrii CSM şi cu atât mai puţin eu nu vom ceda nici la presiune şi nici la şantaj’, a declarat Schmidt-Hăineală”.

Gândul scrie că “Ponta vrea să-i arate poporului pe cei care au primit despăgubiri pentru imobilele naţionalizate ‘şi prin ce ţări se află'”: “România a achitat în total 5 miliarde de euro drept despăgubiri pentru terenuri şi construcţii naţionalizate, în baza Legii 247/2005, la care se adaugă restituirile în natură, a anunţat joi Victor Ponta, la conferinţa de prezentare a ‘stării naţiunii’.

Prezent în cursul serii la postul RTV, premierul a precizat că 80 la sută din această sumă de 5 miliarde ‘a plecat în străinătate’, în sensul că cei mai mulţi beneficiari nu locuiesc în România. Din această sumă, 4 miliarde euro reprezintă participaţii la Fondul Proprietatea, iar restul de 1 miliard de euro a fost plătit numerar”.

Din Jurnalul Naţional aflăm mai multe detalii despre scandalul sexual din Balş – “Soţul poliţistei violate: ‘A crezut că apucă racleta de curăţat parbrizul şi din greşeală a apucat cuţitul'”: “Vreme de şase ani soţii Renghea din Slatina (Olt) au dus o viaţă liniştită împreună: Melania şi Relu s-au împrietenit acum 12 ani, s-au căsătorit din dragoste, au o fetiţă de cinci ani, un apartament şi o maşină. Melania (28 de ani) este însărcinată în cinci luni cu al doilea copil, lucrează ca poliţistă într-o secţie din Brâncoveni, iar Relu face administraţia unei firme de pază”.

Cele mai citite

Daniel Niculae se desparte de Rapid. “Contractul lui nu va mai fi prelungit”

Contractul lui Daniel Niculae la Rapid nu va fi prelungit, anunță Victor Angelescu, acționar minoritar al clubului din Giulești. "Daniel Niculae este preşedintele clubului până...

Alertă. Procurorul Lucian Onea revine la DNA Ploiești

Unul dintre procurorii vedetă din era de glorie a DNA-ului condus de tandemul Laura Codruța Kovesi-Florian Coldea va reveni la „unitatea de elită”...

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă