29.7 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialRețetă tradițională rapidă: Alivancă

Rețetă tradițională rapidă: Alivancă

Alivanca este un preparat copt, cu brânză de vaci, făină de mălai și de grâu. Rețeta a fost scrisă de renumita autoare a unei cărți de bucate, Sanda Marin. Alinvanca este sățioasă și potrivită pentru mesele de prânz din weekendurile petrecute cu familia.

Citește și: 10 alimente care te feresc de răceala de PRIMĂVARĂ

Ingrediente

    – 400 g de brânză de vacă

    – patru ouă

    – patru linguri cu mălai

    – două linguri cu făină

    – două linguri cu smântână

    – o lingură cu unt

    – o ceașcă cu smântână

Mod de pregătire

Se amestecă brânza de vacă într-un castron, până când devine o cremă.

Se adaugă, pe rând, ouăle, mălaiul, făina, smântâna și untul.

Citește și: Care sunt noile recomandări OMS legate de consumul de zahăr la adulți și copii

Se pune sare.

Se amestecă bine compoziția și se varsă într-o tavă unsă cu unt sau acoperită cu foi de varză.

Se coace la cuptor la foc potrivit.

Se taie în bucăți și se servește fierbinte cu smântână proaspătă.

Sursă: Marin, Sanda (1993). Carte de bucate. Editura Orizont. București

Cele mai citite

Roxana Hulpe și Bogdan Rădulescu, co-fondator Untold, au făcut nunta

Roxana Hulpe, cunoscută prezentatoare a Știrilor Pro TV, a trăit o experiență de neuitat, având parte de o nuntă ca în povești, desfășurată la...

Corina Martin, secretar General FPIOR: În România trăiesc mii de kahazi. Cea mai mare investiție străină din România aparține Kazahstan – Interviu

Corina Martin, consul Onorific al Kazahstanului la Constanța și Secretar General FPIOR, a acordat un interviu R.L. în care a declarat că relațiile României...

CEDO obligă statul român să plătească despăgubiri de 7500 de euro unei femei transgen

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a aprobat o decizie care obligă statul român să plătească despăgubiri de 7500 de euro, plus cheltuieli de...
Ultima oră
Pe aceeași temă