Hremzliile sunt chifteluţe gustoase din cartofi, pe care românii maramureşeni le pregătesc după o reţetă veche de la evreii din Sighet.
Ingrediente:
• 10 cartofi
• 3 ouă
• 4 linguri de făină
• Sare
• Piper
Mod de preparare:
Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei.
Cartofii se spală, se curăţă şi se dau prin răzătoare. După aceea, se storc bine de zeamă.
Peste cartofi se adaugă ouăle, făina, sare şi piper după gust şi se amestecă toate ingredientele.
În uleiul încins se adaugă câte o lingură din compoziţie şi se lasă la prăjit până devine aurie.
Citeşte şi: Reţetă veche din Ardeal: Zamă de papăradă
Tradiţii culinare:
Reţeta tradiţională din Maramureş ”Hremzli” (în Sighetul Marmaţiei) sau ”Hermze” (în Baia Mare) a fost oferită de Pensiunea Ideal, din Baia Mare, judeţul Maramureş şi a fost preparată de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucătărescu, în cadrul campaniei ”Descoperă tradiţiile culinare româneşti!”.
Campania, derulată de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în parteneriat cu brandul de morărit Gold Maya şi brandul de condimente Kotanyi Romania, îşi propune să promoveze în perioada februarie-noiembrie reţetele culinare româneşti din diferite regiuni istorice în restaurantele din Bucureşti.
Citeşte şi: Reţetă veche din Ardeal: Plăcintă împăturită