33.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialRegizorul Andrei Şerban îndeamnă la vot pentru a încheia noua epocă de...

Regizorul Andrei Şerban îndeamnă la vot pentru a încheia noua epocă de aur a lui Ponta

Regizorul Andrei Şerban denunță într-un interviu pentru gândul.info odele pe care actorii români, în frunte cu Radu Beligan, le aduc lui Victor Ponta, candidatul PSD la alegerile prezidențiale. 

„Actorii au şi ei, ca toţi oamenii, tipologii complexe: există pe de o parte Rebengiuc, care nu cred că a linguşit pe nimeni, ci şi­-a păstrat coloana vertebrală dreaptă, în timp ce alţii sunt experţi în a se înjosi, fără nicio discriminare, din epoca de aur a lui Ceauşescu, până la noua epocă de aur a lui Ponta”.

Regizorul îi îndeamnă pe români să voteze, pentru că pasivitatea nu este o soluţie. „Există un risc în a vota, dar unul şi mai mare în a nu vota. Perspectiva extrem de periculoasă pentru fragila democraţie din România ca un singur partid să acapareze toate pârghiile puterii ne înspăimântă, pe bună dreptate, pe mulţi”, spune Andrei Şerban.

„Mesajul meu este că, oricât de dezgustaţi am fi de politicienii români, nu trebuie să renunţăm la dreptul recâştigat acum 25 de ani de a ne exprima opiniile prin vot”, conchide Andrei Şerban.

Un adevărat scandal a izbucnit după ce actorul Radu Beligan a apărut pe scenă, în spatele premierului Victor Ponta, cu ocazia lansării acestuia în cursa pentru Cotroceni, petrecută pe Stadionul Național, chiar de ziua de naștere a candidatului.

Fost ministru al Culturii și al Externelor, scriitorul, filozoful și istoricul de artă Andrei Pleșu i-a adresat o scrisoare deschisă maestrului Radu Beligan, în care își exprimă dezamăgirea față de atitudinea publică a actorului.

Citește și: Schimb de replici Pleșu-actori ai TNB referitor la Radu Beligan

La scurtă vreme, un grup de actori ai Teatrului Național și alte persoane publice, printre care Florina Cercel, Adela Mărculescu, Marin Moraru și Costel Constantin, Societari de Onoare ai TNB, dar și Dida Drăgan, Angela Similea, Adrian Daminescu și Florin Apostol i-au răspuns lui Andrei Pleșu, tot printr-o epistolă publică. „Acest mesaj reprezintă un semnal de alarmă în faţa radicalismului, a intoleranţei şi a urii care se manifestă în societatea românească”. 

Actrița Florina Cercel i-a adus o adevărată odă premierului Victor Ponta într-o emisiune la Antena 3: "Domnule Ponta, când am dat mâna cu dumneavoastră pentru prima dată m-am simțit brusc foarte bine. Fiind actriță, sunt senzitivă și simt aura oamenilor. M-a impresionat fizicul dumneavoastră sportiv", a declarat Florina Cercel. Oda s-a încheiat apoteotic: "Ferice de mama care v-a născut". 

Cele mai citite

Aurelian Pavelescu (PNȚCD), candidat la Președinția României: Dreptul european este aplicabil doar dacă nu încalcă norma constituțională

Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD și candidat la Președinția României, consideră că dreptul european este aplicabil în România doar dacă nu contravine Constituției României. Acest punct...

Vladimir Putin a demis patru miniștri adjuncți ai Apărării. Pentru a ocupa unul dintre posturile vacante, președintele și-a numit o rudă

Președintele rus Vladimir Putin a demis patru miniștri adjuncți ai Apărării și a numit o rudă, Anna Tsivileva, pentru a ocupa unul dintre posturile...

Zelenski spune că va începe negocieri de pace cu Rusia imediat ce Rusia se retrage din teritoriile ucrainene

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că este dispus să înceapă negocieri de pace cu Rusia imediat ce Rusia se retrage din teritoriile ucrainene. După...
Ultima oră
Pe aceeași temă