26 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialRazboi total broastelor buboase

Razboi total broastelor buboase

Locuitorii din statul australian Queensland au participat la o capturare in masa a broastelor buboase veninoase, intr-un efort colectiv de control al daunatorilor.

Evenimentul este cunoscut sub denumirea "Toad Day Out" si a fost promovat de un politician din Queensland, Shane Knuth, informeaza BBC, consultat de Realitatea TV.

Broastele buboase trebuie sa fie capturate in viata si fara sa fie ranite, examinate de experti, apoi ucise cu omenie, potrivit regulilor evenimentului.

Broastele buboase de trestie au fost aduse in Australia din America de Sud in 1935 pentru a manca gandacii, dar au devenit o pesta ele insele.

"Acesta este un exemplu al modului in care poate fi castigat razboiul cu broastele de trestie", a declarat Knuth, care spera sa faca din Toad Day Out un eveniment national.

Criticii broastelor buboase le invinovatesc pentru moartea crocodililor care le mananca, intoxicandu-se din cauza veninului lor.

Si copiii au participat la colectarea animalelor. "Nu stiu cate avem, dar toate sunt asa de grase!", a declarat un baietel.

Majoritatea broastelor buboase vor fi transformate in fertilizatori sau vor fi donate departamentului stiintific de la Universitatea James Cook.

Dar cele mai grase vor fi impaiate de un taxidermist din Queensland.

Cele mai citite

Cel puțin 19 răniți în urma atacurilor rusești auspra rețelelor electrice ucrainene

Cel puţin 19 persoane au fost rănite în urma atacurilor ruseşti asupra reţelei electrice ucrainene produse sâmbătă, au anunţat autorităţile, citate de The Guardian,...

UNICEF, concluzii îngrijorătoare cu privire la copiii din România. 41,5% dintre aceștia, în risc de sărăcie şi excluziune socială

UNICEF a pregătit o serie de activități distractive și educative pentru copii și părinți, oferindu-le oportunitatea să se bucure împreună și să învețe lucruri...

Ucraina a atacat teritoriul Rusiei cu rachete americane

Rusia pregătește a doua fază a ofensivei împotriva Ucrainei pe direcția Harkov și adună mari unități militare în zonă, a declarat comandantul Forțelor Ucrainene,...
Ultima oră
Pe aceeași temă