23.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaCel puțin 19 răniți în urma atacurilor rusești auspra rețelelor electrice ucrainene

Cel puțin 19 răniți în urma atacurilor rusești auspra rețelelor electrice ucrainene

Cel puţin 19 persoane au fost rănite în urma atacurilor ruseşti asupra reţelei electrice ucrainene produse sâmbătă, au anunţat autorităţile, citate de The Guardian, conform actualitate.org.

Cel puţin 19 răniţi în urma atacurilor ruseşti asupra reţelei electrice ucrainene

Răniţii au fost raportaţi de oficiali din întreaga ţară după atacul de peste noapte al Rusiei asupra instalaţiilor energetice ucrainene.

12 persoane, dintre care opt copii, au fost spitalizate după o lovitură în apropierea a două case în care se adăposteau în regiunea Harkov, a declarat guvernatorul Oleh Syniehubov.

Loviturile au făcut parte dintr-o serie de atacuri susţinute ale Rusiei împotriva reţelei de energie electrică a Ucrainei, care durează din martie.

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro.

Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone de diverse tipuri, ca să copleșească apărarea antiaeriană.

Numai în weekend-ul trecut, ruşii au lansat 150 de proiectile şi dispozitive distrugătoare, printre care rachete balistice și hipersonice, care costă zeci de milioane de dolari fiecare.
Rachete rusești au lovit hidrocentrala și barajul de pe fluviul Dnipro din Zaporijia.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă