16.1 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialRaport 1 Mai: 12 accidente grave, soldate cu 10 răniți și 2...

Raport 1 Mai: 12 accidente grave, soldate cu 10 răniți și 2 morți

La data de 1 Mai, de la primele ore ale dimineţii, 1.600 de poliţişti rutieri, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., au fost prezenţi în traficul rutier. Totodată, 418 radare au înregistrat viteza pe principalele drumuri din țară, informează IGPR.

”În minivacanţa de 1 Mai, poliţiştii de la rutieră, sprijiniţi de poliţiştii de la ordine publică, acţionează pe drumurile publice şi autostrăzi, pe principalele artere din zonele turistice şi pe traseele de acces către aceste zone, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei.

Pe lângă caracterul de impunere a legii, poliţiştii acţionează pentru a preveni producerea de accidente rutiere grave şi pentru a salva vieţi.

Traficul rutier de pe A2 (Autostrada Soarelui) şi DN 1 a fost supravegheat din aer cu ajutorul unui elicopter al I.G.Av. – M.A.I”, informează Poliția Română.

Mai puține accidente, mai puțini morți

La data de 1 Mai s-au produs cu 10 accidente rutiere grave mai puţine ca anul trecut, respectiv 12 accidente, din care au rezultat 10 răniţi grav, cu 10 mai puţin ca anul trecut şi, cel mai important, a scăzut numărul persoanelor decedate ca urmare a evenimentelor rutiere grave, 2 morţi, faţă de 4 anul trecut.

Reamintim faptul că, pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice şi pe traseele de acces către aceste zone, 1.600 de poliţişti de la structurile de poliţie rutieră, sprijiniţi de  poliţişti de la ordine publică, acţionează, zilnic, în această perioadă, pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză. Astfel, efectivele de poliţie rutieră acţionează pe 343 de tronsoane de drumuri naţionale şi utilizează, în medie, 418 aparate radar. 

Cele mai citite

“N-am înțeles de ce a mai candidat”, spune Marcel Ciolacu despre Iulian Dumitrescu

Președintele PSD și premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că nu înțelege motivele pentru care liberalul Iulian Dumitrescu...

SUA consideră că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne “limitată”

Statele Unite(SUA) consideră în continuare că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne "limitată", la două zile după un bombardament mortal asupra acestui oraş din...

Modernizarea Spitalului Foișor: O Realizare Majoră în Ortopedie în timpul mandatului de primar al Gabrielei Firea

Veștile bune despre starea de sănătate a lui Florin Piersic continuă să curgă, iar atât îndrăgitul actor, cât și publicul, sunt nerăbdători să-l vadă...
Ultima oră
Pe aceeași temă