33.8 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăInternaționalDispută Brazilia-Israel: Președintele Lula da Silva și-a revocat ambasadorul de la Tel...

Dispută Brazilia-Israel: Președintele Lula da Silva și-a revocat ambasadorul de la Tel Aviv

Președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva l-a revocat pe ambasadorul său în Israel și l-a trimis în calitate de reprezentant special la Geneva, pe fondul unei dispute diplomatice între cele două țări, se arată în Monitorul Oficial, publicat miercuri, potrivit jurnalul.ro.

Revocarea lui Frederico Meyer vine la câteva luni după ce Lula l-a chemat înapoi în Brazilia. Rechemarea lui Meyer a avut loc după ce ministrul israelian de externe, Israel Katz, l-a convocat pe Meyer pentru a-i spune că Lula este persona non grata în țara din Orientul Mijlociu, scrie Reuters.

Măsura Israelului a fost legată de remarcile lui Lula care a comparat războiul Israelului din Gaza cu Holocaustul.

Meyer nu s-a mai întors în Israel de atunci.

El va fi acum reprezentantul special al Braziliei la Națiunile Unite și la alte organizații internaționale la Geneva.

Un nou ambasador brazilian în Israel va fi anunțat în timp util, a precizat Ministerul de Externe al Braziliei într-o declarație, adăugând că, până atunci, ambasada sa din Tel Aviv va fi condusă de însărcinatul său cu afaceri.

Ambasadorul israelian, convocat la Brasilia

Ministrul brazilian de Externe, Mauro Vieira, l-a convocat pe ambasadorul Israelului în Brazilia, după ce preşedintele Lula da Silva a fost declarat “persona non grata” în Israel pentru afirmaţiile sale în care a comparat războiul din Fâşia Gaza cu Holocaustul.

“În faţa gravităţii declaraţiilor de luni dimineaţă ale guvernului israelian, ministrul Mauro Vieira (…) l-a convocat astăzi pe ambasadorul israelian Daniel Zonshine” la Rio de Janeiro, potrivit unui comunicat al Ministerului brazilian de Externe.

De asemenea, el l-a “rechemat pentru consultări pe ambasadorul brazilian la Tel Aviv, Frederico Meyer, care va pleca mâine (marţi) în Brazilia”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

UE sprijină planul de înghețare a activelor pentru a ajuta Ucraina, stârnind furia Ungariei

Guvernele Uniunii Europene au convenit să utilizeze 1,4 miliarde de euro (1,50 miliarde de dolari) din profiturile provenite din activele rusești înghețate pentru arme...

MAE confirmă că un român a murit în inundațiile din Italia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat cetăţenia română a celei de-a treia persoane dispărute, şi ulterior găsită decedată, în urma inundaţiilor produse, pe 31...

Tamayo Perry, unul dintre actorii din “Piraţii din Caraibe”, a fost atacat de rechin. Vedeta a murit

Tragedie în lumea actoriceasc! Tamayo Perry, cunoscut pentru rolul său în al patrulea film din seria "Piraţii din Caraibe", a murit în urma unui...
Ultima oră
Pe aceeași temă