30.5 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăSocialIalomița: Un bărbat de 44 de ani a murit când încerca să...

Ialomița: Un bărbat de 44 de ani a murit când încerca să facă o bombă artizanală

Un bărbat de 44 de ani din judeţul Ialomiţa a murit încercând să facă o bombă artizanală în locuinţă. Materialele folosite au explodat. În imobil anchetatorii au găsit articole pirotehnice şi elemente de muniţie, conform spotmedia.ro.

”În cursul nopţii trecute, poliţiştii au fost sesizaţi, prin SNUAU 112, cu privire la faptul că din locuinţa unui bărbat, de 44 de ani, din municipiul Feteşti, iese fum urmare a unui zgomot puternic, iar acesta este inconştient.

La faţa locului, s-a deplasat cu operativitate o echipă complexă de poliţişti, pompieri, jandarmi şi medici, care au constatat decesul bărbatului, iar în interiorul locuinţei au identificat mai multe obiecte susceptibile a conţine materiale pirotehnice şi explozive”, au transmis, miercuri seară, oficialii IPJ Ialomiţa.

Potrivit acestora, cercetările se derulează sub conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, fiind întocmit dosar penal pentru omor, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi nerespectarea regimului materiilor explozive.

”În cadrul cercetării la faţa locului, au fost identificate articole pirotehnice şi elemente de muniţie, care au fost ridicate în condiţii de siguranţă şi urmează a fi expertizate.

Pentru ridicarea în condiţii de siguranţă şi investigarea materiilor explozive, s-a beneficiat de sprijinul Serviciului Pirotehnic din cadrul Brigăzii Antitero a Serviciului Român de Informaţii”, a mai precizat sursa citată.

Surse judiciare au precizat că incidentul s-a produs în timp ce bărbatul încerca să construiască o bombă artizanală. Deocamdată, nu a fost comunicat motivul pentru care bărbatul încerca să construiască bomba.

Rusia susține că a interceptat un transport de bombe artizanale care a trecut prin România. Bombele ar fi fost ascunse în icoane

Serviciul de informații al Rusiei, FSB, susține că a confiscat un transport de bombe artizanale, care avea ca destinație Moscova și care trecuse anterior prin România, Ungaria, Slovacia, Polonia, Lituania și Letonia.

Rusia mai pretinde că dispozitivele explozive proveneau din Ucraina. Nu este clar de ce, dacă proveniența explozibilului este Ucraina, acest explozibil n-a fost trimis de Ucraina pe o cale mai scurtă, de exemplu direct în Polonia (nu prin România, Ungaria și Slovacia), întrucât Ucraina și Polonia au graniță comună.

Presa de stat de la Moscova citează un comunicat al FSB în care este prezentată o declarație a șoferului camionului în care s-ar fi descoperit explozibilul: “Când am ajuns în <…> România pentru încărcare, la depozit m-am uitat la marfă. Era formată din ustensile liturgice și icoane. Și apoi m-am îndreptat spre Rusia, la Moscova, unde trebuia descărcată marfa”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rare Bogdan amenință că PNL va pleca de la guvernare dacă vor crește taxele

Rareș Bogdan a amintit de dificultățile acceptării pachetului de măsuri fiscale din septembrie anul trecut, subliniind că liberali deja au făcut concesii semnificative, transmite...

Diana Şoşoacă va fi candidatul partidului S.O.S la preşedinţia României

Comitetul Național al Partidului S.O.S. România a decis cu unanimitate ca președintele formațiunii, Diana Iovanovici-Șoșoacă, să fie candidatul partidului la președinția României în alegerile...
Ultima oră
Pe aceeași temă