22.4 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăInternaționalCandidatul independent la Casa Albă Robert Kennedy Jr. se plânge că a...

Candidatul independent la Casa Albă Robert Kennedy Jr. se plânge că a fost exclus din dezbaterea televizată Biden-Trump

Candidatul independent la Casa Albă Robert Kennedy Jr. s-a plâns organismului responsabil de buna desfăşurare a campaniei electorale că a fost exclus din dezbaterea televizată dintre Joe Biden şi Donald Trump, a declarat miercuri echipa sa de campanie, scrie AFP, preluat de agerpres.ro.

Nepotul preşedintelui asasinat “JFK” acuză postul CNN, care urmează să difuzeze o primă confruntare în direct între Biden şi Trump pe 27 iunie, că l-a exclus din dezbatere.

Avocaţii săi au depus o plângere la Comisia electorală federală, marţi, în care au susţinut că echipa lui Joe Biden a cerut în mod deschis ca Robert Kennedy Jr. să nu participe şi au menţionat că presa americană a raportat că Donald Trump “a primit asigurări din partea CNN că domnul Kennedy va fi exclus”.

De asemenea în centrul plângerii: obligaţia impusă de canalul de ştiri, pentru a participa la dezbatere, de a apărea pe buletinele de vot ale unui număr suficient de state până pe 20 iunie.

Or, acest avocat în dreptul mediului, respins de o mare parte a clanului Kennedy, este înregistrat în prezent doar în şapte state.

“RFK Jr” nu are aproape nicio şansă de victorie în noiembrie, cu puţin peste 10% din intenţiile de vot în sondaje. Dar democraţii ca şi republicanii sunt îngrijoraţi de impactul acestuia în statele-cheie, unde ar putea înclina voturile indecişilor într-o parte sau alta.

Robert Kennedy Jr va candida la alegerile prezidențiale din SUA din 2024

Controversatul Robert Kennedy Jr., nepotul preşedintelui american “JFK” asasinat în 1963, a anunţat miercuri că este candidat la alegerile prezidențiale din SUA din 2024, relatează AFP.

“Îmi anunţ candidatura la învestitura democrată”, a afirmat sexagenarul, ale cărui şanse de reuşită sunt limitate, în faţa susţinătorilor săi din Boston, potrivit Reuters.

Robert Kennedy Junior este fiul fostului ministru democrat al Justiţiei şi candidat la preşedinţie Robert Kennedy, care a fost asasinat în 1968, dar şi nepotul preşedintelui John Fitzgerald Kennedy, asasinat cu cinci ani înainte.

Avocat specializat pe probleme de mediu, el este cunoscut încă din 2005 pentru propagarea unor teorii ale conspiraţiei privind vaccinurile, legând în special autismul de una dintre componentele unor vaccinuri.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă