27.8 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialProstituatele romane, forţate să îşi ucidă nou-născuţii într-un bordel antic din Anglia

Prostituatele romane, forţate să îşi ucidă nou-născuţii într-un bordel antic din Anglia

Bebeluşii prostituatelor romane erau adeseori ucişi de mamele lor, potrivit unei descoperiri macabre făcure de arheologi în Hambleden, Buckinghamshire, relatează cotidianul britanic Daily Mail, în format electronic.

Un mormânt care conţinea rămăşiţele a 97 de bebeluşi a fost descoperit în mijlocul câmpului unui fermier din Buckinghamshire. Cercetări ulterioare au demonstrat că bebeluşii muriseră cam la aceeaşi vârstă şi, privind în urmă, experţii şi-au dat seama că în acel loc fusese un bordel antic unde aveau loc infanticiduri cumplite.

Cum romanii nu aveau la dispoziţie contraceptive eficiente şi nu considerau infanticidul a fi o crimă, unii părinţi îşi omorau copiii imediat după naştere. Măsurătorile făcute oaselor de la situl din Hambleden arată că toţi bebeluşii au murit la aproximativ 40 de săptămâni de gestaţie, adică foarte curând după naştere. Dacă ar fi murit din cauze naturale, spun specialiştii, aceştia ar fi avut vârste diferite.

Dr. Jill Eyers, arheolog, a alcătuit echipa care să se ocupe de sit şi scrie o carte despre descoperirile ei. „Regăsirea rămăşiţelor mi-a provocat coşmaruri trei nopţi la rând,” a spus ea. „M-a făcut să mă simt îngrozitor. Mă gândeam mereu la modul în care bietele sufleţele au murit. Erau un număr egal de fete şi băieţi. Unii dintre bebeluşi erau înrudiţi, deoarece aveau un defect congenital la oasele de la genunchi, o genă foarte rară.”

„Acest lucru dovedeşte faptul că aceeaşi femeie sau surori au dat naştere unor copii ca rezultat al activităţilor din bordel,” a mai adăugat Eyers.

Dr. Eyers crede că bebeluşii au fost ucişi deoarece erau naşteri nedorite – o suspiciune confirmată de Simon Mays, paleontolog care şi-a petrecut ultimul an măsurând oasele. El a confirmat faptul că toţi bebeluşii găsiţi erau nou-născuţi şi fuseseră omorâţi la naştere, între 38 şi 40 de săptămâni de la concepţie.

Cele mai citite

Un nou sondaj Eurobarometru reflectă opiniile și așteptările cetățenilor UE înainte de alegerile europene

Cel mai recent sondaj Eurobarometru standard arată că europenii doresc ca UE să fie mai puternică și mai independentă. “În special, peste trei sferturi dintre...

FOTO. Incendiu la o pensiune din Alba

Zeci de pompieri militari din Aiud şi Alba Iulia intervin în municipiul Aiud pentru stingerea unui incendiu izbucnit iniţial, în cursul nopţii, la un...

Elevul care a decedat în 2006, Carlos Acutis, va fi canonizat

Papa Francisc a recunoscut miercuri a doua minune atribuită lui Carlo Acutis, un adolescent italian devotat răspândirii credinței catolice. Decizia suveranului pontif deschide astfel...
Ultima oră
Pe aceeași temă