22.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSocialEvenimentElevul care a decedat în 2006, Carlos Acutis, va fi canonizat

Elevul care a decedat în 2006, Carlos Acutis, va fi canonizat

Papa Francisc a recunoscut miercuri a doua minune atribuită lui Carlo Acutis, un adolescent italian devotat răspândirii credinței catolice. Decizia suveranului pontif deschide astfel calea ca Acutis să devină primul sfânt al generației milenialilor, informează Reuters.

Carlo Acutis, care a murit în 2006 la vârsta de 15 ani din cauza leucemiei, a fost cunoscut pentru utilizarea tehnologiei moderne pentru a promova credința catolică. Recunoașterea celei de-a doua minuni de către Papa Francisc este un pas crucial în procesul de canonizare, plasându-l pe Acutis pe drumul spre a deveni sfânt.

Acest tânăr a fost beatificat în 2020, după ce Vaticanul a recunoscut prima sa minune, care a implicat vindecarea miraculoasă a unui băiat brazilian. Carlo Acutis a fost numit “influencerul lui Dumnezeu” datorită abilității sale de a folosi internetul pentru a conecta tinerii cu credința religioasă.

Recunoașterea oficială a celei de-a doua minuni de către Papa Francisc subliniază importanța lui Carlo Acutis în cadrul Bisericii Catolice și influența sa durabilă asupra generațiilor tinere.

Carlo Acutis s-a născut la Londra, dar a crescut la Milano, unde a administrat site-ul web al parohiei sale și, ulterior, al unei academii a Vaticanului. Recunoașterea celui de-al doilea miracol înseamnă că el poate fi oficial inclus în rândul sfinților Bisericii Catolice, deși Vaticanul nu a anunțat încă data exactă a canonizării sale.

Biserica Catolică susține că doar Dumnezeu poate face miracole, dar sfinții, care sunt considerați a fi în rai alături de Dumnezeu, pot interveni în numele Lui pentru a răspunde rugăciunilor credincioșilor. Recunoașterea miracolelor este un pas esențial în procesul de canonizare, demonstrând influența spirituală și devotamentul persoanei în cauză.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Tudor Chirilă: “Ce conteazǎ câteva mii de voturi furate când viitorul arată aşa de bine”

Tudor Chirilă a tras primele concluzii după ce George Tuță a câștigat alegerile în Sectorul 1 al Capitalei. Într-o postare pe pagina sa de...

Probleme pentru Adrian Ilie. Fostul internațional, condamnat la 8 luni de închisoare

Decizie de ultimă oră! Judecătoria Sectorului 4 București l-a condamnat pe Adrian Ilie la 8 luni de închisoare cu suspendare. Fostul atacant al Valenciei și...

Negocierile de aderare la UE ale Ucrainei și Republicii Moldova încep la 25 iunie

Negocierile pentru aderarea Ucrainei și Republicii Moldova la UE încep la data de 25 iunie 2024, a anunțat Cristina Gherasimov, vicepremier al Republicii Moldova...
Ultima oră
Pe aceeași temă